Pobeda ili puška na ramenu

Vreme čitanja: 1min | sub. 01.09.18. | 08:30

Južna Koreja i Japan sastaju se u finalu Azijskih igara, a od ishoda meča zavisi sudbina Hjon Min Sona

Hjon Min Son proživljava veoma stresne dane.

Pisali smo već, Azijske igre su poslednja šansa za napadača Totenhema da izbegne služenje vojnog roka koji je obavezan u njegovoj zemlji. To će biti moguće samo ukoliko Južna Koreja osvoji pomenuto takmičenje. Za to joj nedostaje još jedan korak - pobeda nad Japanom. Upravo zbog čitave ove frke nema Sona sa Totenhemom, jer trenutno ima neke veće prioritete. 

Izabrane vesti

Južna Koreja je u četvrtfinalu izbacila Uzbekistan nakon produžetaka (4:3), a interesantno je da Son od uzbuđenja nije mogao da gleda saigrača koji je izvodio penal u 118. minutu. Laknulo mu je kada je čuo huk sa tribina. Daleko lakše pao je Vijetnam u polufinalu (3:1). Korejci nisu imali nikakvih problema u ovoj utakmici, vodili su sa 2:0 već nakon pola sata igre, dok je Li Sung Vo u 55. minutu svojim drugim pogotkom na utakmici zapečatio sudbinu Vijetnamaca.

Japanci su bili bolji od Ujedinjenih Arapskih Emirata (1:0), a strelac jedinog gola bio Ajase Ueda. U četvrtfinalu su bili bolji od Saudijske Arabije zahvaljujući dvosturkom strelcu Jutu Ivasakiju (2:1).

Južna Koreja inače brani trofej osvojen pre četiri godine, kada je u finalu savladana Severna Koreja posle produžetaka. Ukoliko odbrani trofej, Južna Koreja će postati najuspešnija azijska selekcija u ovom takmičenju sa pet osvojenih trofeja. U suprotnom, Hjon Min Son će morati da kači pušku na rame.

U meču za treće mesto sastaju se Vijetnam i Ujedinjeni Arapski Emirati. 

FINALE

ZA TREĆE MESTO

Foto: Action Images


tagovi

Južna KorejaJužna Koreja 1Hjong-Min Son

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara