""
""

Pobeda za istoriju: Zvezda deklasirala Partizan sa 31 poenom razlike! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 03.06.16. | 22:48

Crveno-beli napravili veliki korak ka odbrani šampionske titule i nadigrali najvećeg rivala - 84:53

Srbiju ponovo trese groznica večitog derbija, a posle tri i po meseca tišine adrenalin je probio krov, jer ponovo su koplja ukrstila dva najveća rivala! I odmah na startu košarkaši Crvene zvezde napravili su podvig kakav nije viđen godinama unazad i pobedu nad Partizanom od čak 31 poen razlike - 84:53 (21:15, 21:12, 22:12, 20:14). Pamte navijači i dalje aktuelnog srpskog šampiona velike poraze od najljućeg protivnika, ali sada su se vremena promenila. 

Izabrane vesti

Toliko čekano finale donelo je šou dvojice Zvezdinih udarnih violina, Kvinsija Milera u prvom i Stefana Jovića u drugom poluvremenu! Posle dva prilično skromna performansa u derbijima Zvezdin krilni centar eksplodirao je i iz sebe izbacio sve ono što je toliko dugo čuvao u sebi. Kao takav bio je glavna spona tima Dejana Radonjića, pa je već u prvom poluvremenu smestio čak 20 poena, uz savršen šut za tri poena (4/4) i pet uhvaćenih lopti. Bio je praktično neuhvatljiv za odbranu gostiju, koji ovog puta jednostavno nisu imali rašenje za napadački arsenal momka iz Čikaga. Jović se zajedno sa ostatkom ekipe pobrinuo da do kraja rezultat ne padne, već da bude u konstantnom porastu, što je na kraju i dovelo do ishoda kakav se dugo ne pamti. 

Strateg Partizana Aleksandar Džikić muku je mučio da na parketu pronađe kombinaciju koja bi Zvezdi mogla da pruži adekvatan otpor i pokuša da napravi brejk. U tome nije uspeo, najviše zbog granitne, evroligaške odbrane koju su sa Malog Kalemegdana najavili dan uoči velikog finala. S obzirom na loš kvalitet košarke od samog starta utakmice delovalo je kao da će to biti tesna borba u većem delu. Ali, sa Kevinom Džounsom i Darelom Vilijamsom kao jedinim pravim rešenjima, bez pravih ideja u oba polja, drugačiji ishod nije mogao ni da se očekuje. Novica Veličković, Edo Murić, Vilson i Cvetković bili su potpuno indisponirani, van svih okvira. 

Sve prilaze reketu i samom košu zatvorili su crveno-beli od prvog do poslednjeg minuta i naterali rivala da rešenja potraži što dalje od koša. To je Partizanu donelo gotovo neviđene procente šuta (17/41 za dva, 2/16 za tri), 15 izgubljenih lopti i poraza koji će jako boleti.

Crvena zvezda je sva sporna pitanja rešila praktično u pet minuta pre odlaska na veliki odmor. Sve do polovine drugog kvartala Partizan je uspeo da drži korak, kada je rezultat bio 24:22. Ali onda je usledio furiozni udar od kojeg se Džikićevi puleni nisu oporavili. Potapajući talas pokrenuo je Miler se dve vezane trojke posle ofanzivnih skokova Kinzija i Cirbesa, da bi zajedno sa Micićem zadao težak udarac - čak 18 poena u manje od pet minuta! Za to vreme Partizan je uspeo da ubeleži samo pet poena. 

Pokušavao je Džikić da trgne svoje pulene i čestim rotacijama, taktičkim promenama u odbrani napravi nešto konkretno, ali vrlo brzo morao je da se pomiri sa činjenicom da u svojim redovima nije imao vojnike koji su mogli da odgovore velikom izazovu. Tačnije, Zvezdina odbrambena divizija učinila je da crno-beli imaju izuzetno loše procente šuta, veliki broj izgubljenih lopti i nedostatak pravih rešenja u napadu. 

Sa prvim minutima drugog poluvremena proigrao je i Jović, koji se potrudio da Zvezda zadrži visoku prednost do kraja, ali i razliku koja će se dugo pamtiti i prepričavati. A kada su se sve kockice posložile krenula je dalekometna rafalna paljba koju niko nije mogao da zaustavi, uz na kraju deset ubačenih trojki. 

Na kraju Miler je imao 24, a Jović 15 poena. Na drugoj strani Vilijams je skupio 10, a Džouns devet poena.

Druga utakmica finalne serije igra se u nedelju od 21 čas, a domaćin je Partizan.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Vasilije MicićSrbijaFK PartizanKvinsi MilerKevin DžounsJadranska ligafinale SuperligeFK Crvena zvezdaAleksandar Cvetković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara