""
""

Pobedila Nedićeva struja: Ćurković vodi Partizan! Od Popovića ni traga, ni glasa

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.12.15. | 18:22

Bez reči o statusu trenera, pojačanjima, prodaji Šaponjića...

Ivan Ćurković na čelu Partizana! I to od danas. 

Legendarni golman, kasnije i predsednik kluba iz Humske 1 u dva mandata, kao i aktuelni potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije dobio je poverenje Upravnog odbora da bude prvi čovek Radne grupe koja će rukovoditi crno-belima do izbora novog rukovodstva, na predstojećoj Vanrednoj skupštini.

Izabrane vesti

Osim Ćurkovića, u Radnoj grupi - formiranoj u ponedeljak popodne na sastanku Upravnog odbora u tehničkom mandatu - nalaze se još predsednik Sportskog društva Partizan Milorad Vučelić, generalni sekretar te organizacije Milan Obućina, potpredsendik fudbalskog kluba u ostavci Vojislav Nedić, generalni direktor Miloš Vazura, sportski direktor Ivica Iliev i predsednik Nadzornog odbora Vladimir Vuletić.

Ova ekipa će rukovoditi Partizanom dok predsednik u ostavci Zoran Popović ne sazove Vanrednu sednicu Skupštine, na kojoj će biti izabran novi Upravni odbor, ali i predsednik. Mada, ovakvim razvojem događaja praktično je utaban put u fotelju baš Ivanu Ćurkoviću, kao i pobedi takozvane Nedićeve struje, jer se Zoran Popović danas nije ni pojavio u Humskoj 1.

Iliev i Vazura

Posle bezmalo dvočasnovnog sastanka novinare je o stavovima Upravnog odbora u krnjem sastavu informisao jedan od njegovih članova Milomir Gligorijević.
Upravni odbor je povukao pravi potez. Zamolio je legendu Partizana da preuzme vruć kolač u ruke i da sa tehničkim timom, u kome su profesionalci poput generalnog i sportskog direktora, gospode Vazure i Ilijeva, kao i Vučelića, Obućine i Nedića, vodi operativne poslove kluba. Do Skupštine, nadam se dostojanstvene, na kojoj ćemo narednom Upravnom odboru predati klub i koji će zateći sređeno stanje, posebno u administrativnom smislu“, rekao je Gligorijević.

Gligorijević je napomenuo da su svi članovi dosadašnjeg Upravnog odbora „podneli i potpisali neopozive ostavke 11. decembra u 3.27, bez iakvih pritisaka“ i da je redosled poteza jasan: Vanredna skupština mora biti zakazana u roku od 30 dana od tog datum. Do 11. januara. A održana najkasnije 90 dana posle sazivanja, što znači da bi proces mogao da se otegne do početka aprila. Realnost je drugačija, očekuje se da Zoran Popović - iako je danas bio odustan - u što kraćem roku odredi datum sednice najvišeg klupskog tela.

Do tad Partizanom rukovodi pomenuta Radna grupa na čelu sa Ivanom Ćurkovićem. Još bez konkretnih rešenja.
O treneru Ljubinku Druloviču nije bilo reči na sastanku. Ni o Ivanu Šaponjiću (iako se pominje da ima ponudu Benfike vrednu 1.500.000 evra, op. au). Nismo razgovarali ni o čemu osim o organizacionim detaljima. Zato smo i imenovali telo koje nije Upravni odbor u tehničkom mandatu, već je stručno i kvalifikovano, da pripremi Skupštinu i podnese joj čiste račune“, dodao je Milomir Gligorijević, uz potvrdu da današnoj sednici nije bio Zoran Popović.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

Vojislav NedićFK PartizanUpravni odborSuperligaSrbijaIvan Ćurković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara