""
""

Pobednički intervju direktora Ilieva: O Evertonu, Nikoliću, bombama, prosečnim strancima...

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.09.16. | 08:14

"Volim moj Partizan, zato i ne dovodim prosek iz inostranstva", poručio Iliev

Partizan je prekinuo Zvezdin pozitivan niz u večitim derbijima, a sačuvao je tradiciju junaka iz inostranstva. Tamo gde su stali Gogua i Everton nastavio je Brazilac Leonardo. Gol kreativnog veziste ima, međutim, najveću vrednost, pošto je bio dovoljan za trijumf u 152.večitom derbiju.

Sasvim dovoljno da sportski direktor crno-belih Ivica Iliev slavodobitno kaže kako je uradio dobar posao u letnjem prelaznom roku. Bio je meta kritika, čak i podsmeha, ali neke činjenice idu njemu u prilog. Kao na primer podatak o strelcima strancima.
„Ne samo što su davali golove, već su bili najbolji na terenu! Doveli smo strance koji prave razliku. Neću angažovati stranca po svaku cenu, volim moj Partizan, neću dozvoliti da u njega stigne prosek. Ne ide“, poručio je za Sportski Žurnal Ivica Iliev.

Izabrane vesti

Osvrnuo se i na neke ranije izjave koje su podizale prašinu.
„Došao sam vrlo mlad, bez radnog iskustva. Euforične reči su odjeknule na pogrešan način. Ušao sam u sve ovo sa puno vere, možda i da preko noći napravimo nešto veliko. Situacija oko kluba je negativno naelektrisana. Danas mi je prvi dan da malo predahnem. Zbog nesrećnog ispadanja iz Evrope napravila se slika da ovo ništa ne vredi“.

Iliev: Gogua je kažnjen, zato nije igrao derbi

O pojedincima. Za početak direktor crno-belih je ocenio učinak Brazilca Evertona?
„Ceo grad priča o Evertonu. Bukvalno – pojeo je Kangu. Stavio ga u džep. Zamoliću ga danas da ga odšnira i pusti da izađe. Eh,  da smo pored Evija imali i Leonarda za Evropu“.

A Leonardo je bio junak derbija.
„Atraktivan igrač, podiže publiku. Svi golovi su mu bili lepi, spektakularni. Brazilac je taj koji kreira čaroliju. Ono što vidite je, međutim, samo 50 do 60 posto Leonarda kakvog znam. Tonus mu još nije na najvišem nivou“.

Kapiten Saša Ilić – ovoga puta asistent?
„Sale je – Sale. Nažalost, ne možemo da ga kloniramo. Podseća me me na Romu i Totija. Otrpilike sada imaju identične uloge. Nikada nije igrao na fiziku, već na taj potez. Da ga dignemo iz kreveta u pola noći, čak i za deset godina, ponovo bi izveo“.

Za kraj i trener Marko Nikolić...
„On je iskusan, namazan, hrabar trener. Bez obzira na godine. Čini me ponosnim i srećnim, setite se, bio je upravo moj izbor za šefa struke“.

(Foto Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaSaša IlićFK PartizanleonardoIvica IlievEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara