Malkom Santos na pozajmici u Nici
Malkom Santos na pozajmici u Nici

Počelo je: Vest Hem za 18.000.000 evra kupuje štopera koji je odigrao samo tri utakmice za Barsu

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.05.18. | 23:28

Pelegrini hoće i fudbalera koji je nameštao utakmice u Seriji B

Prošle sedmice Manuel Pelegrini je zadužio trenerku Vest Hema, a uskoro bi mogao da dobije i prvo pojačanje po povratku u Premijer ligu. Čileanski stručnjak je označio Marlona Santosa idealnim rešenjem za ranjivu odbranu Čekićara i kako sad stvari stoje uprava kluba je na dobrom putu da Brazilca dovede u London.

U pitanju je 22-godišnji član Barselone, koga su Katalonci pre dva leta doveli iz Fluminensea. Za početak se kalio u drugom timu, da bi u u finišu minule sezone Luis Enrike dao šansu protiv Las Palmasa i Eibara. Prethodno je debitovao u meču Lige šampiona sa Seltikom u Glazgovu, kad je 18 minuta pre kraja zamenio Đerara Pikea i to je bilo sve. S obzirom da su Pike i Umtiti već tad činili štoperski tandem, da je Havijer Maskerano bio opcija s klupe, da je Tomas Vermalen rezervista, procenjeno je da bi za Marlona najbolje bilo da ode na pozajmicu. Još je zimus doveden Džeri Mina, pa je jasno da Ernesto Valverde ne računa ozbiljno na Brazilca.

Izabrane vesti

Dogovoreno je da bude pozajmljen Nici i da se u Francuskoj zadrži dve sezone, pa da se onda spreman vrati na Kamp Nou. No, vrlo dobre partije već u prvoj sezoni naterale su Pelegrinija da reaguje. Vest Hem je Barsi poslao ponudu vrednu između 15.000.000 i 18.000.000 evra, a prema mnogobrojim izvorima Katalonci su je i prihvatili. Kako i ne bi, kad su ga doveli iz Brazila za samo 5.000.000 evra, a u situaciji su da ga posle samo tri utakmice za prvi tim prodaju premijerligašu.

Armando Ico

Englezi uveravaju da Marlona čeka ugovor na pet godina. I dodaju da Manuel Pelegrini želi kompletnu rekonstrukciju odbrane, naciljao je još jednog štopera, a reč je o Armandu Icu (26) iz Đenove. Široj javnosti postao je poznat usled kazne od šest meseci zabrane igranja (prvobitno izrečena 18, posle žalbe skrećena trostruko) zbog učešća u nameštanju mečeva u Seriji B, dok je igrao za Avelino.

Zbog te suspenzije nije igrao s opočetka sezone, kasnije je mučio muku s povredom kolena, ali je skupio 16 utakmica u Seriji A i privukao pažnju ne samo Vest Hema, već i Lacija i Torina. Ugovorom je vezan za Grifone do 2022.

FOTO: Action images


tagovi

Manuel PelegriniMarlon SantosArmando IcoLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara