Počinje novo doba: Runi postao najplaćeniji igrač u istoriji Di Si Junajteda

Vreme čitanja: 1min | čet. 28.06.18. | 16:57

Bivši reprezentativac Engleske stavio paraf na ugovor od tri i po godine

Vejn Runi počeo je novo poglavlje u fudbalskoj karijeri. Nekadašnji reprezentativac Engleske oprostio se od evropskog fudbala i potpisao ugovor na tri i po godine sa Di Si Junajtedom iz Vašingtona.

Kako navodi Bi-Bi-Si, Runi će na ime tog ugovora zaraditi ukupno oko 11.200.000 evra neto, čime će postati najplaćeniji fudbaler u istoriji kluba iz Vašingtona.

Izabrane vesti

Runijev dosadašnji klub, Everton sa kojim je napadač imao ugovor do juna 2019. godine,  takođe je zaradio određenu svotu na ime obeštećenja, ali ta cifra još nije poznata.

Engleski fudbaler bi do kraja nedelje trebalo da se priključi treninzima nove ekipe, a očekuje sa da debituje već 14. jula protiv Vankuver Vajtkepsa.

Runi bi trebalo da predstavlja kapitalno pojačanje za Di Si Junajte koji je u prvih 12 mečeva MLS lige osvojio samo deset bodova.

Prošle sezone Runi je u dresu Evertona, kluba u kojem je počeo  profesionalnu karijeru, odigrao 40 utakmica i postigao 11 golova. Svetsku slavu stekao je u Mančester Junajtedu za koji je igrao od 2004. do 2017. godine.

Engleski fudbaler je u dresu Junajteda zabeležio 559 nastupa i 253 gola. Sa Crvenim đavolima osvojio je ukupno 16 trofeja, od čega pet titula prvaka Engleske i jednu Ligu šampiona.

Runi je za nacionalni tim odigrao 119 utakmica i postigao 53 gola.

Foto: Action images


tagovi

Letnji prelazni rok 2018Vejn RuniDi Si Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara