"Kuk i Luvavu u duelu"
"Kuk i Luvavu u duelu"

Počinje plej-of ABA lige: Izranjavana Mega ide iskusnom Vuku na noge

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.03.16. | 11:22

Megi je ovo debitantsko učešće u samoj završnici šampionata, nema sumnje da će mladi košarkaši biti izuzetno motivisani da naprave još veći rezultat ali je, sportski gledano, nesreća što je tim koji nastupa u Sremskoj Mitrovici previše desetkovan povredama

Kuk i Luvavu u dueluPočinje polufinale ABA lige. U prvom meču Budućnost u Podgorici dočekuje Mega Leks od 20 časova, u sudaru prvoplasiranog i četvrtoplasiranog tima posle regularnog dela. Serija se igra do dve pobede, drugi meč je na programu 19. marta kada će Mega Leks biti domaćin.

Inače, ovo će biti pravi sudar mladosti koja je glavna prednost, ali i mana Mega Leksa i iskustva - i prepredenosti Budućnosti koja je ligaški deo završila na prvom mestu sa čak 23 pobede i samo tri poraza.

Izabrane vesti

Đetići su dobili oba ovosezonska međusobna duela protiv tima koji predvodi Dejan Milojević. U prvom susretu u Podgorici bilo je 71:56 za crnogorski sastav koji je dominantno slavio. Ipak, u susretu koji se igrao u Sremskoj Mitrovici Mega takođe poražena, ali je i sebi i drugima pokazala da može da se nosi sa Budućnosti. Do samog kraja je bila bliža pobedi, ali je jeftinim greškama poklonila Đetićima pobedu.

Tada je Mega pokazala da nema iskustva u neizvesnim završnicama, a to će joj biti i više nego potrebno u ovom polufinalu.

Ono što Dejanu Milojeviću ide u korist je činjenica da je timu dodatno poraslo samopouzdanje po osvajanju Kupa Radivoja Koraća, ali ono što prilično kvari raspoloženje u ekipi i smanjuje šanse Megi je povreda Ognjena Jaramaza na meču protiv Metalca pa njega sada očekuje duža pauza.

POGLEDAJTE MOZZART KVOTE ZA OVAJ MEČ

Podsetimo, Milojević neće moći da računa ni na Alfa Kabu kao ni na Aleksandra Aranitovića koji su odranije na listi povređenih, a sada se povredio i Radovan Đoković. O nezgodnoj situaciji i zdravstvenom bilansu govorio je i sam Dejan Milojević pred ovu utakmicu.
"Imamo mnogo problema sa povredama. Pored izostanaka Jaramaza, Kabe i Aranitovića, nadovezala se i povreda Raše Đokovića pa tokom nedelje nismo mogli ni da treniramo '5 na 5'. Šta je tu je, nosimo se sa situacijom kako umemo. Želimo da damo sve od sebe, da pokušamo da iznenadimo Budućnost u Podgorici i dođemo do pobede“, izjavio je trener Dejan Milojević, prepuštajući ulogu favorita podgoričkom sastavu.

Udarna igla Đetića i u ovom obračunu biće Tadija Dragićević koji je izabran u prvu petorku regularnog dela ABA lige sa najviše poena. Krilni centar Budućnosti je bio prvi strelac takmičenja sa nešto više od 16 poena po meču i pravi motor ekipe.
"Prvi smo na tabeli, to moramo da opravdamo. Ne bežimo od toga da smo favoriti. Igramo protiv neugodnog rivala, sa mladim igračima, željnim dokazivanja, koji igraju sa velikim samopouzdanjem. Neće biti lako, posebno na njihovom terenu. Taj drugi meč biće važan, ali idemo korak po korak. Cilj je da povedemo u seriji", kaže Dragićević očigledno svestan da on i njegovi saigrači ne smeju da se kockaju u Morači.

Megi je ovo debitantsko učešće u plej-ofu, nema sumnje da će mladi košarkaši biti izuzetno motivisani da naprave još veći rezultat, ali je, sportski gledano, nesreća što je tim koji nastupa u Sremskoj Mitrovici previše desetkovan povredama.

Posebno će Mega imati problem da se snagom suprotstavi crnogorskom timu koji je fizički nadmoćan (uzmimo za primer Aleksa Marića), posebno posle povrede Kabe, mada bi brzina mogla da bude na strani Mege.

Igra se na dve pobede, ovo je prvi čin. Morača je tradicionalno neugodno mesto za gostovanje, ali košarkaši Mege su ove sezone već pravili iznenađenja, pa nije isključeno da se tako nešto dogodi i večeras.

ABA LIGA - PLEJ-OF

PRVI MEČEVI

14. mart: Budućnost – Mega Leks, 20.00
15. mart: Crvena zvezda – Cedevita, 18.45

DRUGI MEČEVI

19. mart: Mega Leks – Budućnost, 21.00
22. mart: Cedevita – Crvena zvezda, 20.00

(FOTO: Mega Leks)


tagovi

Tadija DragićevićRadovan ĐokovićPlej-of Jadranske ligeOgnjen JaramazMega LeksJadranska ligaDejan MilojevićBudućnost PodgoricaAlfa Kaba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara