""
""

Podgorica miriše… Na Evroligu!

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.04.15. | 20:18

Budućnost maksimalno iskoristila prednost domaćeg terena, pošto je i u drugom meču savladala Cedevitu-81:76

Sa setom se sećaju Podgoričani zlatne generacije košarkaša Budućnosti koja je početkom ovog veka dominirali terenima širom Srbije i Crne Gore, i dovodila najbolje ekipa Starog kontinenta u Moraču. Izgleda da je došlo vreme da se najjače evropsko takmičenje ponovo igra u glavnom gradu Crne Gore. Ekipa Dejana Jovovića savladala je u drugom meču polufinala ekipu Cedevite sa 81:76, maksimalno iskoristila prednost domaćeg terena i izborila se da u Hrvatsku ponese golem kapital.

Za razliku od jučerašnjeg meča kada je odlučila hladnokrvnost Borisa Savovića u poslednjim sekundama, večeras su Podgoričani ranije rešili pitanje pobednika. Ipak, trebalo im je mnogo, mnogo truda da obore na obe plećke Repešine momke… Ali za razliku od prvog duela trenerJovović ovoga puta imao je u rukavu mnogo više raspoloženih igrača. Plavu lokomotivu ka željenoj stanici povukao je odličnim šutem Suad Šehović, dok je kao i obično Boris Savović bio konstantan. Budućnost je brzo stigla da deset poena prednosti, međutim Cedevita je dugo davala znake života. Poluvreme je završeno nerešenim rezultatom, a posle vođstva Cedeveite od pet poena Budućnost je dodala gas.

Izabrane vesti

Tačnije, odbranu je kao strunu zategao Omar Kuk., dok su Rejnolds, Šehović, Dašić i naravno Boris Savović umesto promašaja počeli da broje koševe. Nije beznačajan podatak da su Podgoričani uspeli da uštopuju sinoć raspoloženog Blažića, te da limitiraju učinak Marka Tomasa. Jedini koji je u redovima gostiju davao znake života bio je Barać. Bilo je to premalo da se pokori Morača, posebno jer je Šehović tri ipo minuta pre kraja vratio Budućnost na plus deset. Goste je dokosurio sjajni Boris Savović koji je meč završio sa 22 poena. Pratili su ga Šehović sa 14 i Rejnolds sa deset poena


tagovi

Suad ŠehovićJadranska ligaEvropaCrna GoraBudućnost PodgoricaBoris Savović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara