Radomir Antić i Miloš Vazura
Radomir Antić i Miloš Vazura

Pogled iz lože – Radomir Antić: Oklevanje u šesnaestercu, a centarfor sam

Vreme čitanja: 3min | pet. 24.08.18. | 08:56

Šta su rekli Tumbaković, Milutinović i Babović

Jedan gol za nadu, a drugi za brigu. Kako je igrao Partizan protiv Bešiktaša mogao je i dva da postigne. Ruku na srce,  isto toliko i da primi, pa kad su se početni utisci slegli ostaje kao dominantan stav da je osvajač Kupa Srbije dobro parirao turskom velikanu i da ima šansu da narednog četvrtka u Istanbulu izbori novo učešće u Ligi Evrope.

Svidelo se i legendarnom Radomiru Antiću izdanje ekipe Zorana Mirkovića. S tim da je nekadašnji selektor Srbije – poslednji kog je narod obožavao – u prvi plan stavio propuštenu mogućnost s početka drugog dela kad je u polukontri Nemanja G. Miletić udarcem (nedovoljno dobrim) završio akciju iako bi bilo korisnije da je „zavrnuo“ loptu ka najboljem pojedincu domaćeg sastava, Rikardu Gomešu.
Imali smo šanse. Priliku iz 50. minuta nećemo zaboraviti. Ostaje žal zbog oklevanja u šesnaestercu sa centarforom poptpuno slobodnim za završnicu. To je deo fudbala. Vodila nas je želja za boljim rezultatom i ne bi bilo nezasluženo da smo dobili“, secirao je jedan od važnijih detalja beogradskog meča čuveni trener, stacioniran u loži stadiona u Humskoj.

Izabrane vesti

Evo pomenute šanse...

Osim Rikarda, nagrađenog aplauzima za kvalitetno izdanje, svideo se popularnom Antari i još neko u crno-belom dresu.
Po levoj strani smo imali prodore u drugom poluvremenu. Ne znam da li je tu bio Kosović ili Zakarić. Prvo poluvreme je odigrano. Ostaje da žalimo, ali nikako da se predajemo. Rezultat nas tera da budemo pozitivni u revanšu, jer nam 0:0 ne odgovara. Kako do gola u Istanbulu? To moramo sebi da stavimo kao prioritet“.

Bešiktaš ga nije oduševio...
Njihove godine i iskustvo su pokazali pad u drugom poluvremenu. Izmene koje je Guneš načinio povlačenjem sa terena Kvarežme i Pepea ilustruju da nisu u najboljoj formi, kad je fizički aspekt u pitanju. Ovo je utakmica sa velikim zahtevima. Za protivnika smo imali solidnu ekipu, dobru organizovanu, a za Evropu nam je potrebno više ovakvih susreta“, ocenio je, u razgovoru za TV Partizan, Antić koga je publika pozdravila burnim aplauzima.

Još jedno veliko trenersko ime, Ljubiša Tumbaković hvali učinak našeg preostalog predstavnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope.
Partizan je pokazao taman koliko može. Trenutno, ovo je maksimum. Verovatno je potrebno više vremena da se podigne na viši nivo. Igrate protiv ekipe znatno većeg budžeta, sa iskusnim igračinma, odigrali su mnogo ovakvih utakmica. Crno-beli su imali periode igre kad su pokušali nešto da naprave, što je za poštovanje. Verujem da momci mogu i više. Videćemo da li će to biti dovoljno za prolaz“, smatra selektor Crne Gore, u izjavi Sportskom žurnalu.

Detalj iz Humske

Zametao mu je tajming u kome je savladan Vladimir Stojković.
To je pokazatelj neiskustva. Date gol i u istom minutu ga primite!? Iskusnija ekipa dovede meč u mirniju atmosferu, čuvanjem lopte, tek onda napravi agresiju, a čitav meč dobije drugu dimenziju. Zoran Mirković je odlično pripremio meč, apsolutno ga prolagodio mogućnostima i kvalitetima igrača. Praktično je apsolvirao mogućnosti naših fudbalera, istovremeno i sve dobre strane protivnika. Nije mogao ovaj tim Partizana više, ali je dobro ne izgubiti“, dopunio je Tumbaković.

Iskusni trenerski vuk, Bora Milutinović, učesnik šet Mundijala, veruje u proboj do grupen faze.
Nadamo se da će u Istanbului biti drugačije. Bešiktaš ima iskusnije fudbalere, dobro organizovane. Partizanu je bilo teško da probije zid. I dalje postoje šanse za prolaz“, rekao je Milutinović.

Optimista je i Stefan Babović.
Super meč za Partizan. Bešiktaš je apsolutni favorit. Ima fenomenalne igrače, reprezentativce, bivše prvake Evrope i vicešampione sveta. Batica je postavio fenomenalnu igru i prezadovoljan sam Partizanovim izdanjem“, ocenio je bivši kapiten crno-belih za Žurnal.

FOTO: Star sport


tagovi

kvalifikacije za Ligu EvropeRadomir AntićLjubiša TumbakovićBora MilutinovićStefan Babović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara