""
""

Pogledi na fudbal trenera Zvezdinih pionira: Visok presing, kontrola igre, posed, agresija...

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.12.16. | 11:23

Zvezdini igrači rođeni 2002.godine stabilizovali formu dolaskom mladog i perspektivnog stručnjaka Igor Savića

Veruju u Crvenoj zvezdi da će imati veliki finansijski benefit od supertalentovanih omladinaca koje predvode već donekle afirmisani Uroš Račić i Veljko Nikolić. Ali veruju da proizvodna traka u Ljutice Bogdana neće prestati da radi, odnosno da će utabanom stazom do svlačionice seniorskog tima krenuti i generacija pionira rođena 2002.godine.

Pomenuti Zvezdin tim imao je velike probleme, ali je stabilizovao formu dolaskom mladog i izuzetno perspektivnog stručnjaka Igora Savića.

Izabrane vesti

Pioniri Crvene zvezde trenutno zauzimaju četvrto mesto sa šest bodova manje od Partizana, ali Spasić veruje da je na pravom putu. Jer ima odličnu konekciju sa direktorom omladinske škole Draganom Mladenovićem.
“Sistem koji je direktor Mladenović postavio pred trenere je jedan zahtevan sistem. Fizički je naporan jer se konstantno igra visoko u formaciji 4-3-3. Protivniku se ne dâ da uđe u igru, stalno smo na protivničkoj polovini i igra se presing. Nema izbijanja lopti, preskakanja igre, već se dosta radi na građenju napada i završnici. To je sistem koji je dobar, moderan, i mislim da je veliki plus cele škole što igra u tom sistemu. Mislim da učenje i prihvatanje sistema treba da bude ispred rezultata. Ali, naravno, svesni smo da su u Crvenoj zvezdi uvek bitni i rezultati, pa se trudimo da balansiramo”, poručio je Igor Savić.

Pošto vodi dečake od 14 godina mladi stručnjak se trudi da ih ne opterećuje rezultatom, ali svojski se trudi da im usadi principe igre.
“Dogovor sa direktorom je da bez obzira na to koji je trenutni rezultat, mi igramo u početnoj formaciji. Bilo da vodimo ili gubimo, obavezni smo da se držimo tog sistema, i navikavamo decu. Baš tokom ove jeseni, igrali smo protiv drugog na tabeli, vodili smo 1:0 i nismo se zatvarali, i dalje smo napadali... I oni su nam napravili kontru u 85. minutu i utakmica se završila nerešeno. To je primer forsiranja sistema pre rezultata, i mislim da je to dobro. Svaka generacija, pre dolaska Mladenovića, igrala je malo drugačije. Bila je formirana po sistemu trenera koji je vodio. Sada je to promenjeno, i bilo je teško u početku, bilo je dosta utakmica koje smo gubili iako smo bili bolji. Imali smo posed, pritiskali smo, a protivnik iz dve kontre da dva gola. No, sada se već navikavamo, došli smo do toga da mi treneri možemo i samo da sedimo sa strane i posmatramo, jer deca znaju šta treba da igraju. Naravno, treba težiti usavršavanju i na tome sada radimo”

Pored domaće lige, dečake će čekati i veliki broj inostranih turnira.
“Na dosta turnira sam bio sa njima, i mogu da kažem da su naša deca jako talentovana i da, bez neke lažne skromnosti, misli da smo stepenik iznad drugih evropskih klubova. Tu decu samo treba usmeriti kasnije kako bismo dobili dobar proizvod, jer oni se posle izgube, oko osamnaeste ili devetnaeste godine. Talenat je primetan i mislim da Crvena zvezda ima jednu od najtalentovanijih Omladinskih škola u regionu. Mi treneri međusobno odlično sarađujemo. Trudimo se, iako imamo dosta obaveza svako sa svojom ekipom, da pogledamo utakmice i drugih ekipa, učestvujemo u diskusijama i imamo otvorenu saradnju, i mislim da je to velika prednost naše škole - saradnja među trenerima koja je na viskom nivou.”


tagovi

FK Crvena zvezdaDragan MladenovićEvropaIgor Savićomladinska škola Crvene zvezdeSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara