Pohod na titulu počinje u Surdulici - Đukić opet meša karte

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.07.18. | 09:25

Crno-beli prebacuju fokus sa Evrope na domaće prvenstvo

Fokus je pomeren. Partizan je minule sezone označio prezimljavanje u Ligi Evrope kao glavni cilj – u čemu je uspeo – da bi pred početak ove i čelnici i igrači jasno stavili do znanja da im je prvi zadatak da šampionsku krunu vrate u Humsku. A pohod ka titulu počinju u Surdulici, gde će ih u nedelju (19.00) pred kamerama TV Arenasport ugostiti Radnik.

Crno-beli su veliki favoriti, bez obzira što na jedno od najudaljenijih gostovanja u Superligi odlaze samo tri dana posle revanša sa Rudarom u kojem su bili ubedljivi. Možda trener Miroslav Đukić posegne opet za kojom izmenom, kao što je to bilo u Ligi Evrope pre nekoliko dana. U bilo kom sastavu da počnu, Beograđani su bliži pobedi, jer su već uhvatili takmičarski ritam (imaju u nogama dve utakmice) i po nepisanom pravilu su bili uspešni na jugu Srbije, svaki put postigavši najmanje dva gola.

Izabrane vesti

Otkako je Radnik član elitnog ranga, Partizan je samo na početnom gostovanju zakinut za ceo plen (2:2), dok je u naredne tri posete uvek izlazio kao pobednik (4:0, 3:1, 2:0), a nad istim rivalom ima i tri pobede iz isto toliko pokušaja u Humskoj (3:2, 2:1, 2:0).

Plus, za Surdulicu ga vezuju lepe uspomene, u toj varoši 23. maja odbranio je trofej Kupa Srbije, savladaši Mladost iz Lučana (2:1).
“Biće to teško gostovanje, ali moramo da idemo na pobedu, kako bismo pokazali našoj publici da smo spremni za sezonu u našoj ligi. Ambicije Partizana su jasne, a one su da vratimo titulu šampiona Srbije“, optimista je Đukić uoči utakmice.

Radnik je tokom leta promenio trenera, umesto Sima Krunića (prešao u Čukarički) na klupu je seo Mladen Dodić, vezista Filip Stojanović se vratio iz grčke Trikale, a krilo Miloš Stanković iz Voždovca, zadnji vezni Bratislav Pejčić i levi bek Miloš Milovanović su produžili ugovore, krilni napadač Zoran Dinoski je stigao iz prilepske Pobede, ali... Ekipa nije delovala baš ubedljivo tokom pripremnog perioda (jedna pobeda i samo tri data gola na pet kontrolnih utakmica), pa će premijerne bodove, verovatno, morati da traži u drugom kolu, u Lučanima.

RADNIK – PARTIZAN, 19.00

Stadion Radnika
Kapacitet: 3.312
Sudija: Nenad Đokić

RADNIK (4-1-4-1): Vasiljević – Mladenović, Žarković, Milovanović, Čubrilo – Pejčić – Pantelić, Ristović, Keremeh, Dinoski – Zlatanović.

PARTIZAN (4-4-2): Stojković – Enake, Marković, Valijente, Šehović – Tošić, Zdjelar, Pantić, Suma – Ožegović, Rikardo.

Foto: MN Press


tagovi

Danilo PantićMiroslav ĐukićArmin ĐerlekOgnjen Ožegović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara