"Hoselu postize gol"
"Hoselu postize gol"

Pojačanja eksplodirala na startu: Šiber, Salai, Seferović i kompanija počeli da se isplaćuju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.08.14. | 17:27

Tomaš Šaf pobedom započeo karijeru u Frankfurtu, Hanover preokrenuo protiv Šalkea, Herta prokockala pobedu protiv Verdera...

Hoselu postize gol

Ubedljivi domaćini, efikasna pojačanja i trijumf na debiju Tomaša Šafa u Ajntrahtu iz Frankfurta su obeležili bundesligaške mečeve u standardnom treminu subotom. Od deset postignutih golova, polovina je bilo delo debitanata u novim klubovima.

Izabrane vesti

Legenda Verdera i čovek koji je u Bremenu proveo preko četiri decenije je danas prvi put u nekom zvaničnom meču sedeo na klupi nekog drugog kluba. Sjajni nemački stručnjak Tomaš Šaf je već na startu karijere u Ajntrahtu iz Frankfurta pokazao da bi mogao da vrati ovaj kklub u gornji dom nemačkog fudbala. Minimalnu pobedu protiv Frajburga, Šafu i Ajntrahtu je doneo novajlija Haris Seferović koji je ovog leta došao u grad na Majni iz Real Sosijedada. Švajcarac je u 15. minutu iskoristio gužvu pred golom Frajburga i rezantnim udarcem po zemlji postigao gol vredan tri boda. Do kraja meča, Ajntraht je mogao i do drugog gola, ali Valdez bio neprecizan. Ignjovski je odigrao ceo meč na debiju za Ajntraht i zaradio žuti karton, dok Mitrović nije dobio šansu u gostujućem timu.

Nemilosrdan domaćin je bio i Hanover protiv Šalkea. Njihovih prethodnih 50 mečeva u Bundesligi nije završeno bez golova, pa je efikasan meč bio nešto što se očekivalo. Klas Jan Huntelar je i treću godinu zaredom nastavio tradiciju da postiže gol u prvom kolu. Novajlija Čupo Moting ga je nesebično proigrao i ostavio mu da pogodi praznu mrežu.

Ali, bilo je to sve od Šalkea. U drugom poluvremenu je usledio blickrig Hanovera. Prvo je Prib u 67. izjednačio, da bi tri minuta kasnije ovoletošnje pojačanje Hoselu strašnim udarcem sa 20 metara doneo poptuni preokret.

Sjajan debi u novom klubu je imao i Julijan Šiber u Herti. Korpulentni napadač koji je u Borusiji Dortmund za prethodne dve sezone postigao samo tri gola u Bundesligi, danas je u prvom meču za Hertu bi dvostruki strelac. Prvo je u svom stilu udarcem glavom načeo mrežu Verdera, a onda je ubacio otpadak sa dva metra. Ipak, tim iz prestonice je prokockao dva gola prednosti. Štoper Zelenih Lukimja je iskoristio slabu reakciju Hertine odbrane, a onda je Franko Di Santo iskoristio sjajnu asistenciju Elije i uz mnogo sreće postavio konačnih 2:2.

Sa dva gola u dva minuta, Hofenhajm je ekspresno bacio na kolena Augzburg. Mađarski napadač Adam Salai je debitovao golom u dresu Hofenhajma, a onda je Eljunusi duplirao prednost posle lepe asistencije Roberta Firmina. Đurđić je u gostujućem timu dobio šansu od 71. minuta, ali nije uspeo da promeni rezultat.

Jedini meč u kojem nije bilo golova, odigrali su povratnik iz Cvajte Keln i Hamburger.

BUNDESLIGA - 1. kolo

Petak:
Bajern - Volfsburg 2:1 (1:0)
/Miler 37, Roben 47 - Olić 52/

Subota:
Hofenhajm - Augsburg 2:0 (2:0)
/Salai 33, Eljunusi 35/

Hanover - Šalke 2:1 (0:0)
/Prib 67, Hoselu 70 - Huntelar 47/

Herta - Verder 2:2 (1:0)
/Šiber 16, 47 - Lukimja 53, Di Santo 55/

Ajntraht Frankfurt - Frajburg 1:0 (1:0)
/Seferović 15/

Keln - Hamburger 0:0

18.30: Borusija Dortmund - Bajer Leverkuzen

Nedelja:
15.30: Paderborn - Majnc
17.30: Borusija Menhengladbah - Štutgart

(FOTO: Action images)


tagovi

Adam ŠalaiAjntraht FrankfurtaugzburgErik Maksim Šupo MotingEdgar PribEvropaFrajburgFranko Di SantoHamburgerHaris SeferovićHertaHoseluJulijan ŠiberKelnKlas Jan HuntelarNemackaVerder

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara