""
""

Pojačanje usred sezone! Porto vraća u život argentinskog majstora

Vreme čitanja: 1min | pon. 21.09.15. | 11:27

Zmajevi su praktično sve završili oko transfera bivšeg igrača Intera i Sanderlenda

Prelazni rok je odavno završen, ali Porto će ovih dana dobiti veliko pojačanje. Praktično sve je dogovoreno oko dolaska argentinskog veziste Rikija Alvareza. Čeka se samo zeleno svetlo od FIFA.

Izabrane vesti

Alvarez je s Portom utanačio sve detalje i čeka se da dobije čiste papire, pa da obavi lekarske preglede i potpiše ugovor na jednu sezonu s opcijom produženja na još jednu. Naravno, kao slobodan igrač.

Argentinac je predmet spora između Intera i Sanderlenda koji FIFA mora da reši i uskoro će biti poznata konačna presuda. On je prošlu sezonu proveo u Sanderlendu kao pozajmljen igrač Intera, a Sanderlend se tada obavezao da će otkupiti ugovor. Međutim, povreda Alvareza je sve promenila. Englezi su odbili da aktiviraju obaveznu otkupnu klauzulu, pravdajući se da imaju pravo na to jer je Alvarez zbog povrede propustio skoro celu prošlu sezonu. Ipak, to im neće mnogo pomoći. Moraju da Interu isplate obeštećenje i Argentincu ugovorom zagarantovane obaveze.

Ostaje još samo da FIFA potvrdi tu odluku i Alvarez bi već sutra mogao da postane novi igrač Porta. Podsetimo, on je kao jedan od najvećih talenata argentinskog fudbala došao u Inter iz Veleza 2011. godine kada su ga Nerazuri preoteli ispred nosa Arsenalu. Ipak, u italijanskom klubu nikada nije zablistao, povreda ga je sprečila da pokaže umeće u Sanderlendu i sada je Porto šansa da oživi karijeru. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija ASanderlendRiki AlvarezPremijer ligaPortugalPortoItalijaInterEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara