""
""

Policija otkrila manjak na Marakani, Vesić i Lukić već pod istragom

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.01.13. | 18:01

Kako “Blic” saznaje, specijalni antikorupcijski tim MUP-a Srbije je otkrio višemilionske prevare nastale zloupotrebama bivšeg predsednika i njegovog savetnika. Vesić je navodno učestvovao u nameštanju rezultata i prodaji igrača zbog čega je mesecima bio prisluškivan

 

 

Izabrane vesti

Policija je pre par dana upala na Marakanu i počela detaljnu proveru kompletne papirologije u Zvezdi poslednjih godina, a već posle par dana, istraga daje i rezultate.

Prema saznanjima Blica, Specijalni antikorupcijski tim MUP-a Srbije otvorio je istragu zbog malverzacija u FK Crvena zvezda, teških nekoliko desetina miliona evra, a glavni cilj je razotkrivanje zloupotreba u radu bivšeg predsednika Vladana Lukića i njegovog savetnika Gorana Vesića.
“U Crvenu zvezdu inspektori su ušli u sredu i trenutno se radi na prikupljanju podataka. Određena informacija već postoji, manjak novca je utvrđen i sada se vodi istraga”, kažu u MUP-u Srbije.

Istraga policije trenutno je usmerena na Lukića i Vesića, a saznanja “Blica” ukazuju da je Vesić zbog sumnji da je učestvovao u raznim zloupotrebama odranije pod istragom policije, zbog čega je bio i prisluškivan. Policija, naime, sumnja da je Vesić, nekada istaknuti funkcioner DS, učestvovao u nameštanju fudbalskih utakmica, kao i u nezakonitostima u prodaji igrača, o čemu se i ranije spekulisalo.
“Specijalni antikorupcijski tim najviše interesuju sumnje da je Vesić učestvovao u izdavanju lažnih menica bankama, kao i da stoji iza sumnjivih marketinških ugovora sa Agrobankom, čiji su funkcioneri u pritvoru”, kaže Blicov izvor.

Istraga policije vodi se i oko poslovanja privatne agencije Vesićeve supruge, koju je, kako se pretpostavlja, Crvena zvezda mesečno plaćala nekoliko hiljada evra.  Ona je bila na čelu nekih od Zvezdinih ćerki firmi koje su upravljale marketingom i imale izdvojene račune od klupskih.

Lukić i Vesić u Zvezdi su bili od 2009. do prošle godine, kada su smenjeni.

(FOTO: Action images)


tagovi

FK Crvena zvezdaGoran VesićSrbijaSuperligaVladan Lukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara