"Policajci u Rio de Žaneiru"
"Policajci u Rio de Žaneiru"

Policija spremna za Mundijal… Možda i previše (FOTO GALERIJA)

Vreme čitanja: 1min | pon. 06.05.13. | 18:07

Brazilci naručili 17.000 kabanica vrednih 100 funti. Samo da bi naknadno shvatili da se Svetsko prvenstvo održava tokom sušnog perioda

 

Policajci u Rio de ŽaneiruKriminal u favelama cveta i praktično predstavlja jedinu opasnost po Svetsko prvenstvo u zemlji fudbala, koje svakako predstavlja san za sve ljubitelje najbitnije sporedne stvari na svetu. Ali, da bi se to zaista i desilo potrebno je da i policija odradi svoj deo posla na najbolji mogući način, jer Brazil ne važi za baš najbebedniju zemlju na svetu. U najmanju ruku.

Izabrane vesti

Zato su pripadnici javnog reda i mira prionuli na posao. Pripreme su uveliko u toku, a u nekim stvarima Brazilci su i preterali.

Naime, naručili su kabanice u vrednosti od neverovatnih 1,67 miliona funti (17.000 kabanica od kojih svaka košta 100 funti) da bi tek kada su bacili pogled na kalendar shvatili da su se zatrčali, jer tokom maja i jula u Brazilu gotovo da nema padavina.

Naravno, tek kada su novinari primetili da je to čisto rasipanje para, a možda i prilika da nego sa strane stavi neki dinar u džep. 

Narudžbina je potom otkazana.

A sad ozbiljno. Bezbedonosna situacija u Brazilu nije nimalo naivna i naredne fotografije, koje prikazuju policajce u borbi sa kriminalcima po favelama, najbolji su dokaz da organizatori Mundijala čine sve što je u njihovoj moći kako bi se navijačima osigurao nezaboravan turnir.







(FOTO: Action Images)


tagovi

Brazilmeđunarodni fudbalpolicijaSP 2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara