"Bitka za funkcije, ne za rezultat"
"Bitka za funkcije, ne za rezultat"

Politika i sport: DS i SNS u borbi za fotelju u VSS

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.09.13. | 13:46

Aleksandar Šapić tvrdi da izboru u Vaterpolo savez “nemaju veze” sa politkom? Crvena zvezda podržala kandidaturu Zorana Babića

Bitka za funkcije, ne za rezultatNe idu zajedno? Nije baš tačno, iako se svi upinju da nam "objasne" kako je politika odvojena od sporta. Realnost demantuje. Naime, pred izbore za predsednika Vaterpolo saveza Srbije dva su kandidata – proslavljeni Aleksandar Šapić i u bazenima gotovo anonimni Zoran Babić.

Međutim, ono što baca senku na ovaj izbor je to što su u poslednje vreme obojica poznati po političkim funkdijama, a ne po sportskim dostignućima (da nije tako ovde se pitanje ne bi ni postavljalo).
"Ne bih to mešao šta god ko mislio. Vaterpolo je moj život i stalno govorim da sve što sam postigao dugujem ovom sportu. Ovo sa politikom nema veze", kaže za Sportski žurnal Šapić, inače generalni sekretar Demokratske stranke, kojeg je, između ostalih, za predsednika VSS predložio Partizan.

Izabrane vesti

U drugom uglu ringa – šef poslaničke grupe Srpske narodne stranke Zoran Babić, kojeg podržava Crvena zvezda.
"Crvena zvezda smatra da prvi čovek vaterpolo saveza treba da bude osoba koja može da reši probleme koji opterećuju savez kao što su dugovi prema igračima, da obebedi sponzore kao i da ima organizacione sposobnosti. Srpski vaterpolo je poslednjih godina u ekspanziji u klupskim okvirima i sada je trenutak da iskoristimo pažnju države i sponzora da se ovaj sport potpuno afirmiše, da napravimo sistem u kome će mnogo više dece da trenira vaterpolo kao i da se vaterpolo igra na visokom nivou u mnogim drugim gradovima kao što se to danas dešava u Beogradu, Kragujevcu i Novom Sadu.  Verujemo da Zoran Babić, kao bivši vaterpolista i ugledan političar uz stručnu pomoć ljudi iz vaterpolo može da ispuni ove ciljeve", navodi se u saopštenju vaterpolo kluba Zvezda koje je dostavljeno MOZZART Sportu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Aleksandar ŠapićDSvaterpoloVK Crvena zvezdaVK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara