"Radost Poljaka"
"Radost Poljaka"

Poljska nije bila fina prema Fincima kao prema nama (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.03.16. | 19:55

Rusija ubedljiva protiv Litvanije (3:0), Austrija jedva dobila Albaniju (2:1), Mađari i Hrvati remizirali u Budimpešti (1:1), a Prosinečki se obrukao sa Azerbejdžanom

Radost Poljaka

Za razliku od utakmice sa Srbijom, kada je slavila sa 1:0, Poljska je večeras u Vroclavu do vrha napunila mrežu Finske, bilo je čak 5:0, a zamislite Robert Levandovski nije postigao gol.

Izabrane vesti

Istina, nije ga postigao ni protiv nas u sredu uveče, ali je utisak da je ovo bila lagana utakmica baš za njega na popravi svoj golgeterski učinak u nacionalnom dresu. Ali, dok je as Bajerna postio, pogađali su po dva puta Grosicki i Šolek, jednom i Staržinski, a Levandovski je ušao u igru tek u 63. minutu.

Da je u dobroj formi pred odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj potvrdila je i selekcija Rusije koja je na Otkritije areni u Moskvi lako izašla na kraj sa Litvanijom koju je savladala sa 3:0.

Ekipa Leonida Sluckog povela je u finišu prvog poluvremena preko Smolova, a u nastavku su Golovin i Glušakov sa još dva pogotka upotpunili idilu ruskih navijača koji sa optimizmom dočekuju odlazak u Francusku.

Za nas zanimljiv duel odigran je u Beču, gde je Austrija savladala Albaniju sa 2:1.

Rival srpske reprezentacije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji poveo je jako brzo sa 2:0 preko Marka Janka i Martina Harnika već posle 13 minuta, ali je pad u igri domaćina u drugom poluvremenu iskoristila Albanija i preko Lenjanija koji je sjajno šutirao u 47. stigla do počasnog pogotka.

Za totalni preokret ekipa Đanija De Bijazija nije imala snage, posebno jer je ostala i sa igračem manje u 78. minutu kada je isključen Kače.

Ranije danas Kazahstan je kao gost sa 1:0 savladao Azerbejdžan koji kao selektor predvodi Robert Prosinečki, pa će nekadašnji trener Crvene zvezde imati dosta toga da objašnjava bogatim gazdama narednih dana.

Zanimljiv prijateljski okršaj u Budimpešti između Mađarske i Hrvatske doneo je prvi remi Ante Ćaćića na klupi Kockastih posle četiri uzastopne pobede.

Obe selekcije spremaju se za Evropsko prvenstvo, a nakon što je Mandžukić na pas Perišića doveo Hrvate u vođstvo u 29. minutu, konačan rezultat (1:1) postavio je Balaž Džudžak  prelepim golom iz slobodnog udarca u 79. minutu. 

PRIJATELJSKI MEČEVI

Azerbejdžan – Kazahstan 0:1 (0:1)
/Baižanov 8/

Rusija – Litvanija 3:0 (1:0)
/Smolov 41, Golovin 61, Glušakov 72/

Austrija – Albanija 2:1 (2:0)
/Janko 6, Harnik 13 – Lenjani 47/

Poljska – Finska 5:0 (3:0)
/Grosicki 18, 85, Šolek 20, 67, Staržinski 32/

Mađarska – Hrvatska 1:1 (0:1)
/Džudžak 79 - Mandžukić 29/

20.45 Nemačka – Engleska

(FOTO: Action Images)

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici


tagovi

reprezentacija Rusijereprezentacija Hrvatskereprezentacija Austrijemeđunarodni fudbalMario MandžukićBalaž Džudžak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara