"Navijači Hajduka (arhivska)"
"Navijači Hajduka (arhivska)"

Poljud zanemeo: Hajduk prokockao 2:0, Dinamo u 95. minutu došao do pobede

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.08.14. | 21:29

Bili u samom finišu utakmice ostali i bez boda, presudilo im pojačanje Modrih iz Mančestera

Navijači Hajduka (arhivska)Neverovatan derbi u Hrvatskoj – Hajduk je kod kuće imao vođstvo od 2:0, a u 95. minutu su izgubili sve jer je Dinamo došao do pobede 2:3 (1:0)

Početak utakmice bio je kao iz snova za Hajduk. U osmom minutu su poveli golčinom Tina Svena Sušića. Vezista je pucao sa 15-ak metara iskosao levom nogom, i pogodio suprotne gornji ugao Eduardovog gola.

Izabrane vesti

Od 46. minuta trener Dinama Mamić povlači indisponiranog Pjacu i u vatru šalje juniora Čorića. Ali u 50. na semaforu piše 2:0! Centaršut sa leve strane, Dinamova odbrana nije pravovremeno očistila opasnost, što je iskoristio Antonio Milić i zatresao mrežu sa 11 metara.

Igrači Dinama nisu odustali i u 71. minuti Sudani lepo proigrava Čopa koji pogađa mrežu bivšeg kluba. Hajduk se uspešno drži sve do prvog minuta pet minuta sudijske nadoknade. Tada opet sve radi Sudani i precizno pronalazi Čopa, a on šalje loptu uz sam okvir gola. Bio je to sedmi pogodak u dresu Dinama za Duju Čopa protiv bivšeg kluba.

Kad se činilo da će završiti remijem Poljud je doživio potpuni šok. Bio je to zadnji napad, fenomenalni Sudani opet ubacuje sa leve strane i to u sredinu gde je iz blizine glavom pogodio Anhelo Enrikez, Dinamovo pojačanje iz Mančester junajteda. Het-trik asistencija za Alžirca, prvenac za Enrikeza!

Igrači Hajduka svi redom popadali na travu, a slavlje Dinama je počelo. Dramatična pobeda ostavila ih je na vrhu tabele sa 19 bodova u sedam kola, a razlika u odnosu na najljućeg rivala je devet bodova.

(FOTO: Action images)


tagovi

Dinamo ZagrebDuje ČopEvropaHajduk SplitHrvatskameđunarodni fudbalHilal Sudani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara