""
""

POMILOVANJE: Zabija se vraća u Libiju

Vreme čitanja: 1min | pon. 10.06.13. | 20:04

Bivšem napadaču Partizana vlasti afričke države garantovale bezbednost, pa se posle šest meseci posle raskida saradnje sa crno-belima vraća u otadžbinu

Mohamed Zabija se vraća u Libiju. Vlasti  arapske države na severu afričkog kontinenta garantovale su bezbednost nekadašnjem fudbaleru Partizana, tokom sledeće sedmice pojačaće jedan tamošnji klub, najverovatnije Al Itihad iz Tripolija, u kome je igrao pet godina.

Zabija je zbog ratnih sukoba 2011, kad se otvoreno svrstao na stranu Muamera El Gadafija, bio prinuđen da se iseli iz otadžbine, pa je šest meseci pre dolaska u Partizan proveo u Al Arabiju iz Kuvajta. U Libiju nije smeo da se vrati, plašeći se odmazde pobunjenika, kupio je kuću u Maroku, gde je povremeno odlazio.

Izabrane vesti

Tokom šestomesečnog boravka u Humskoj, Zabija nije uspeo da potvrdi fudbalski kvalitet zbog kojeg su ga crno-beli jurili četiri godine, dešavalo mu se da kasni na treninge ili timske sastanke, što je prelilo češu strpljenja tadašnjeg trenera Vladimira Vermezovića, a prethodni sportski direktor Ljubiša Tumbaković , posle odbijanja fudbalera da se podvrgne redovnim medicinskim testovima uoči početka priprema, rešio je da sa njim sporazumno raskine saradnju.

 

(FOTO: MN Press)


tagovi

LibijaMohamed ZabijaFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara