""
""

Pominjao se kao Milikova zamena, sad ide na probu u Bari: Veliki sunovrat nekadašnje zvezde FM

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.11.16. | 15:35

Federiko Makeda i dalje pokušava da nađe klub...

Priča o trnovitom putu kojim je Federiko Makeda prošao u praznjikavoj fudbalskoj karijeri mnogo puta je ispričana. Momak iz reda propalih talenata, a za kojim je ne tako davno ludela cela planeta. Ali slava, raskalašni život i previše pića učinili su svoje, pa će nekada veliki biser Mančester junajteda ostati upamćen samo kao izgorela zvezdica kojoj je čuvena fudbalska simulacija Football Manager predviđala vrhunsku karijeru. 

Izabrane vesti

I pored toga što je dosadašnju karijeru proveo na neispunjavajućim pozajmicama ovaj 25-godišnjak (da, ima 25 godina) nedavno se pominjao kao potencijalno rešenje za Napolijeve probleme u napadu uzrokovane teškom povredom Arkadijuša Milika. Međutim, odavno se odustalo od te ideje. 

Makedina karijera nalazi se u blatu. Letos nije prošao probu u Votfordu, već sedam godina „vuče“ se po raznim pozajmicama, a kako javlja Sport Italija, izdanku Lacijeve fudbalske škole sada će probati da se izbori za ugovor u - Bariju. Čuveni Petlovi iz južne italijanske luke ozbiljno kubure u napadu, zbog čega i žele da vide da li je Makeda rešenje za njihove probleme. Doduše, Makeda se kroz karijeru nije nadavao golova, iako je po zvanju centarfor.

Jedan sitan blesak imao je tokom pozajmice u Birmingemu, kada je na 18 utakmica dao 10 golova, što ga je kasnije preporučilo Kardifu. Međutim, osim što je u prvoj sezoni upisao osam komada na 25 mečeva, u svim ostalim sezona tresao je mreže manje od po tri puta!

Zato i jeste pitanje ima li Makeda ono što Bariju treba - suvi barut u nogama. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Serija AItalijaFederiko MakedaEvropaBari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara