"Nou Kamp prekriven katalonskom zastavom"
"Nou Kamp prekriven katalonskom zastavom"

Ponos Katalonije je uz narod Katalonije!

Vreme čitanja: 1min | sre. 20.09.17. | 15:21

Nakon hapšenja čelnih ljudi koji se bore za nezavisnost ove španske pokrajine odreagovala vrhuška Blaugrane zvaničnim saopštenjem

Nou Kamp prekriven katalonskom zastavomFudbalski klub Barselona nije mogla da ćuti na dramatična dešavanja u njenoj pokrajini. Naime, u Kataloniji je za 1. oktobar zakazan Referendum o nezavisnosti, kojeg je španski Ustavni sud proglasio neustavnim. Zbog toga su danas pohapšeni svi glavni političari koji se bore za nezavisnost, što je skandal kakav se neće lako smiriti. Naravno, odmah je reagovao i "ponos Katalonije!

"Nakon događaja koji su se desili minulih dana, a posebno danas, imajući u obzir trenutnu političku situaciju u Kataloniji, Barselona, uzimajući u obzir istorijsku obavezu zaštite nacije i demokratije, slobode govora i samoopredeljenja naroda osuđuje bilo kakvu aktivnost koja ugroožava ta prava. Zbog toga Barselona javno izražava podršku svim ljudima, organizacijama i institucijama koja rade na garanciji tih prava. Barselona pokazuje razumevanje za različita politička mišljenja svojih članov. i u budućnosti će podržavati većinsku želju Katalonaca. Klub će to raditi civilizovano.", objavilo je rukovodstvo Barselone na zvaničnon internet stranici.

Izabrane vesti

(foto: Action Images)


tagovi

EvropaKatalonijaPrimeraŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara