""
""

Poraslo dete! Sin Henrika Larsona pogodio u derbiju, na leto u tandemu sa Ibrahimovićem! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.05.16. | 18:29

Život piše romane

Pre 12 godina, Švedksa je imala sjajan napadački tandem Henrik Larson - Zlatan Ibrahimović. Na EP u Portugaliji, pomenuti napadački duo je Šveđane vodio do četvrtfinala gde su nesrećno ispali na penale od Holandije.

Izabrane vesti

Iste godine, Seltik je sa Larsonom u špicu osvojio duplu krunu u Škotskoj i igrao finale UEFA Kupa koji je izgubio od Murinjovog Porta. Henrikov sin Džordan (dobio ime po Majklu Džordanu) je tog leta imao samo sedam godina i razdragano je trčakarao po travi Seltik Parka na proslavi duple krune. Njegov otac je imao status božanstva u zeleno-belom delu Glazgova...

Od tog leta je prošlo 12 godina, a Džordan Larson sada trčkara prvoligaškim travnjacima u Švedskoj. I ne samo da trčkara, već postiže i važne golove. Ne rešeta baš u tom ritmu kao slavni otac, ali ovaj 18-godišnjak važi za veliku nadu švedskog fudbala. Za Helsinborg, jedan od najpopularnijih švedskih klubova, debitovao je kao 17-godišnjak, a i prvi gol je postigao pre punoletstva. Sve to pod budnim okom oca Henrika koji je trener Helsinborga.

Danas je Džordan bio strelac u derbiju protiv Malmea i pomogao je Helsinborgu da konačno posle pet godina savlada velikog rivala u prvenstvenom meču (2:1). Načeo je Malme sjajnim volejom na koji je i slavni otac bio ponosan.

Ovo mu je četvrti gol na osam mečeva ove sezone. Švedski mediji vide u njemu budućnost tamošnje reprezentacije i nadaju se da će narednog leta na Olimpijskim Igrama u Rio de Žaneiru činiti napadački tandem sa Zlatanom Ibrahimovićem. Larson i Ibrahimović. Opet...

Pogledajte i gol koji je nedavno dao u prvenstvu protiv AIK-a. Ima tu materijala za opasnog golgetera... 

(FOTO: Action images, print screen)


tagovi

Zlatan IbrahimovićŠvedskameđunarodni fudbalHenrik LarsonDžordan Larson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara