""
""

Portugalci se posle spektakla protiv Holandije plasirali na EP! Hrvati ispali… (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.10.14. | 20:14

Italijani eliminisali Slovačku, Nemačka odradila posao proptiv Slovačke…

Pored fantastične Srbije još pet timova su večeras obezedili plasman na evropsko prevnstvo za mlade reprezentacije u Češkoj naredne godine. Uz domaćina, Češku i naše Orliće, za novog prvaka Evrope konkurisaće Italija, Portugal, Nemačka, Engleska i Danska. Sve sami velikani evropskog fudbala!

Englezi koje sa klupe predvodi Garet Sautgejt su danas u Vinkovcima savladali Hrvatsku sa 2:1 i uz identičnu pobedu iz prvog meča u Vulverhemptonu, komotno se plasirali u Češku. Hrvati tako ni posle 10 godina nisu uspeli da se plasiraju na prvenstvo Evrope za mlade selekcije. 

Izabrane vesti

Neverovatan meč su odigrali Portugalci i Holanđani, a na kraju su Portugalci slavili 5:4 i potvrdili onih 2:0 iz prvog meča. Holanđanima nije pomogla ni prekomanda nekolicine reprezentativaca iz A selekcije. Tri puta su Portugalci diolazili u vođstvo i tri puta su Portugalci stizali do izjednačenja. Međutim kada su Rikardo Pereira drugim golom na meču i Silva doneli domaćem timu vošstvo od 5:3 bilo je jasno da Portugal ide na EP. 

Nešto ranije, Italija je savladala Slovačku sa 3:1 i uz remi od 1:1 iz prvog meča osigurala plasman među osam najboljih mladih reprezentacija vrope. Nemci su posle 3:0 u prvom meču, opet očitali lekciju Ukrajincima i sa laganih 2:0 došli do ukupnog trijumfa od 5:0. 

Veoma uzbudljivo je bilo i na Isalndu gde su mladi Islanđani bili na pragu podviga kao njihove starije kolege sinoć. U prvom duelu Island je na gostovanju Danskoj odigrao 0:0, ali nije uspeo da iskoristi prednost domaćeg terena i eliminiše Dansku. Gosti su poveli u 90. minutu, Island je izjednačio iz penala u 93. minutu, ali nije bilo vremena za totalni preokret. 

Ostalo je još da revanš odigraju Švedska i Francuska i da se kompletira lista učenika za EP u Češkoj. Francuzi su u prvom meču na domaćem terenu slavili sa 2:0. 

(foto: Action Images)


tagovi

EURO U21Evropamlade reprezentacijereprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara