"Mihajlo Pjanović i Nenad Lalatović slave gol na večitom derbiju"
"Mihajlo Pjanović i Nenad Lalatović slave gol na večitom derbiju"

Poruka Zvezdinih šampiona iz 2000. godine naslednicima: Sledite naš duh i bićete uskoro prvi! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.03.15. | 13:46

Ekipa koju je predvodio Slavoljub Muslin stigla i prestigla šest bodova prednosti komšija sa polusezone. Navijači posle raspleta drugog prolećnog kola očekuju reprizu

Mihajlo Pjanović i Nenad Lalatović slave gol na večitom derbiju

Generacija predvođena Robertom Prosinečkim poništila je pet bodova prednosti komšija, ali je posustala u odlučujućem večitom derbiju. Sličnu sudbinu doživeo je i tim kojim je kormilario Rikardo Sa Pinto.

Izabrane vesti

Poslednja šampionska generacija Crvene zvezde imala je minimalan zaostatak za Partizanom posle prvog dela sezone... Posle ishoda 17. kola Superlige, te činjenice da su crveno-beli sveli bodovni deficit na četiri boda nema navijača kluba iz Ljutice Bogdana koji se ne nada da bi ovog proleća mogli da vidimo reprizu drugog dela prvenastva od pre 15 godine.

Strašan tim Crvene zvezde kojim je kormilario Slavoljub Muslin imao je na polusezoni sedam bodova manje od Obilića i šest od Partizana. Ali se pod uticajem strašne serije crveno-belih prednost velikih rivala topila kao led u viskiju... Na kraju Zvezda je na ubedljiv način osvojila titulu.
„Sećam se da su crno-beli i Obilić imali veliku prednost! Niko nije verovao u nas. Nadam se da bi istorija ovog proleća  mogla da se ponovi. Sećam se da mi nikada nismo razmišljali o tome šta će se desiti sutra ili prekosutra. Bilo smo koncentrisani na sebe, ali imali smo strašan kvalitet. Ulazili smo u meč sa saznanjem da ne možemo da primimo gol, a jedan smo uvek bili sposobni da damo sa napadačima kakvi su bili Stevke i Pjana (Stevanović i Pjanović, prim.aut). Naslednici u Zvezdinom dresu moraju samo da veruju da mogu do titule“, kaže u razgovoru za MOZZART Sport vezista šampionskog tima Dejan Ilić.

Neizostavni član Muslinove kaznene ekspedicije bio je i aktuleni trener Crvene zvezde Nenad Lalatović. Upravo je to još jedna kopča koja velikom broju zvezdaša daje pravo da u stanju euflorije dočekuju naredne mečeve.
„Lala je sličnu poteru za Partizanom kao igrač uspešno završio. Vreme je da isto uradi kao trener. Stvarno verujem da je on veliki, veliki adut Crvene zvezde u nastavku prvenstva. Vidim da ima različitih komentara o njemu, ali tvrdim da je Lala ubedljivo najbolji trener u Srbiji. Pokazao je to u Voždovcu i Napretku. Njegove ekipe su igrale najlepši fudbal. Sada mu  treba jedan trofej da se dokaže“, dodao je Dejan Ilić.

Najbolji strelac Zvezdinog tima sa početka ovog veka Mihajlo Pjanović kaže u razgovoru za naš portal da je tim Nenada Lalatovića već u psihološkoj prednosti u odnosu na komšije.
„Zvezdu su na polusezoni svi otpisali. Pokazala je da može da se vrati iz mrtvih. Realno, mislim da su u prednosti u odnosu na komšije. Niko ne može da me ubedi da Crvena zvezda ne može da bude prva! Pa mojoj generaciji je bilo znantno teže, i mi i Partizan smo bili superiorni, retko smo gubili bodove. Tada je sve zavisilo od derbija i mi smo tu utakmicu dobili. Verujem da će Zvezda samo odlučivati o svojoj sudbini, jer će se do tog meča u aprilu još kiksirati“, jasan je Mihajlo Pjanović.

(Foto MN Press)


tagovi

SuperligaSrbijaNenad LalatovićMihajlo PjanovićEvropaDejan IlićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara