""
""

Posle 11 godina borbe za mesto u timu Čelsija, Mikel vidi sledeću stanicu

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.09.16. | 22:41

Nigerijac je u poslednjoj godini ugovora i potpuno je precrtan kod Kontea

Samo za trojicu aktuelnih prvotimaca Čelsija se može reći da imaju zavidan staž na Stamford Bridžu. Prvi je kapiten Džon Teri, drugi je nigerijski vezista Džon Obi Mikel, a treći je Bane Ivanović. I sva trojica će narednog leta najverovatnije napustiti tabor Plavaca.

Izabrane vesti

I dok su Teri i Ivanović bitni šrafovi za trenera Kontea, Mikelu se ne  smeši baš najprijatniji rasatank. Ušao je uz poslednju godinu ugovora, ali trener uopšte ne računa na njega i u dosadašnjem delu sezone nije upisao nijedan minut. Dobar deo krivice za takav status kod Kontea duguuje i sopstvenoj odluci da propusti predsezonu zbog učešća na Olimpijskim Igrama gde je sa kapitenskom trakom predvodio Nigeriju.

Ipak, nada se da će uspeti da se izbori za neku minutažu i ulogu u timu…
“Znam da će mi biti teško da povratim mesto u timu jer sam propustio ceo pripremni period. Novi trener očigledno ima svoju filozofiju kako ekipa treba da igra i meni će biti potrebno vremena da se uklopim i shvatim šta se traži.  Biće teško, radujem se tom izazovu i poznat sam kao čovek koji ne beži od izazova. U Čelsiju sam 11 godina i od prvog treninga do danas vodim borbu za mesto u timu. Zato se i dalje nadam”, rekao je Mikel.

Čini se da se već može naslutiti u kojem pravcu gleda Mikel. Prethodnog leta je imao ponude iz Kine i Turske, ali ih je odbio. Sada se sve češće spekuliše bi mogao u američku MLS ligu gde već igraju njegovi bivši saigrači Frenk Lampard, Ešli Kol i Didije Drogba.  
“Drago mi je kada vidim da Lampard igra dobro u Americi. Uživa u onome što radi, a jednog dana mu se možda i ja priključim. Kao saigrač ili protivnik”, nagovestio je Nigerijac.

Sa 372 meča za Čelsi u zvaničnim takmičenjima, Mikel spada u legende kluba sa Stamford Bridža. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Premijer ligaEvropaEngleskaDžon Obi MikelČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara