"Mišel Prudom"
"Mišel Prudom"

Posle četiri decenije bez odmora - Prudom izborio Ligu šampiona i otišao iz Klub Briža

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.05.17. | 19:17

Rastanak sa trenerom koji je vratio trofeje na Jan Brejdel stadion

Mišel PrudomPune četiri decenije bez poštenog odmora. Otkako je 1977. uvršten u prvi tim Standarda, pa sve do kraja aktuelne sezone u kojoj je doveo njegov Klub Briž do plasmana u Ligu šampiona, iako je titulu predao Anderlehtu. Čuveni Mišel Prudom se premorio i rešio da ode na zasluženu pauzu, pa će Klub Briž morati da potraži novog trenera.

I moraće dobro da se potrudi ne bi li pronašao adekvatnu zamenu. Prudom je 2015. osvajanjem belgijskog Kupa - i to pobedom protiv Anderlehta . doneo Brižu prvi trofej posle osam sušnih godina. Lane je još jednim već sada kultnim trijumfom nad Anderlehtom (4:0) vratio i titulu na "Jan Brejdel" stadion, a tamo je nije bilo punih 11 godina. Igrao je i četvrtfinale Lige Evrope, dva puta je bio proglašavan za najboljeg trenera u Belfiji.

Izabrane vesti

Trenersku funkciju u Brižu obavljao je od 2013. godine. Prethodno je radio  u Standardu, Gentu, Tventeu i Al Šababu, dok je odmah po završetku igračke karijere u Benfiki obavljao i funkciju sportskog direktora u lisabonskom klubu. Još septembra 2000. godine predlagao je upravi da za šefa struke dovedu Žozea Murinja, koji je tada bio samo prevodilac u Barseloni, ali se već dalo naslutiti da će biti dobar trener. Možda ne baš ovoliko dobar, ali svakako dobar.

Bilo kako, Prudom je osetio da je vreme za odmor.
"Posle 40 sezona na najviše nivou moram da odmorim. Da sam deset godina mlađi ne bih otišao", rekao je 58-godišnji strateg.

Sa nim je otišao i pomoćnik Filip Klemon, koji bi trebalo da preuzme funkciju šefa stručnog štaba u Beverenu. Sa druge strane, 40-godišnji kapiten Timi Simons saopštio je da će još jednu sezonu igrati. Doduše u nešto drugačijoj ulozi. Kapitensku traku će predati, ali će biti tu u svlačionici da savetuje mlađe fudbalere.

(FOTO: Action Images)


tagovi

BelgijaEvropaKlub BrižMišel PrudomŽupiler Pro liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara