""
""

Posle šest teških godina, Kačar se ponovo vraća u Hamburg: Pritisak je bio sa svih strana, igrali smo pod velikim strahom

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.12.16. | 14:24

"U Augzburgu je sve drugačije, ovde se sve radi na tome da se igrač oseća kao deo tima", rekao je srpski internacionalac

Nakon šest teških godina Gojko Kačar je konačno otišao iz Hamburga i kao slobodan igrač prešao u Augzburg, gde je ponovo pronašao svoju sreću. Ipak, došao je trenutak za povratak na Folkšpark stadion, pošto će njegov tim u subotu gostovati pretposlednjem timu Bundeslige.

Izabrane vesti

To je trenutak da se nekašnji as Vojvodine i velika nada srpskog fudbala ponovo priseti turbulentnog perioda u svom doskorašnjem klubu.
"U Hamurgeru ste kao igrač pod velikim pritiskom, postoje konstantne kritike sa svih strana. Moraš da igraš dobro, ne smeš da napraviš grešku. Igrači izlaze na teren pod velikim strahom. Takve stvari mnogo otežavaju timu, ne može da se stvori pravi timski duh. U Augzburgu je sve drugačije, ovde se sve radi na tome da se igrač oseća kao deo tima. U Hamburgeru se sve svodilo na bežanje od grešaka", rekao je Kačar za Sportbild.

Hamburger sa takvom klupskom politikom već godinama klizi ka ispadanju u niži rang.
"Najvažnija stvar je jedinstvo imeđu tima, trenera i sportskog direktora, jedino tako može nešto da se izgradi. Ako na svakih nekoliko meseci dolazi nvoi trener, onda nema kontinuteta. Ovde u Augzburgu se zna šta ko radi, kakve su kome dužnosti i šta je tačno trenerski posao".

Proletos se vratio na teren i bio od velikog značaja za bivši tim, ali je ipak usledio rastanak sa navijačima, koji su ga ispratili na izuzetan način.
"To je bio dobar oproštaj, vrlo emotivan", priznaje Kačar.

Kačar je iz Vojvodine u nemački fudbal došao 2008. godine, kada je za obeštećenje od 3.000.000 evra stigao u Hertu. Odlične partije u Berlinu preporučile su ga Hamburgeru, u kojem je dve sezone bio standardan, a onda se potpuno našao na margini. Ove sezone u dresu Augzbugra je zabeležio 12 mečeva u Bundesligi, ali se još nije upisao u strelce. To bi moglo da se promeni upravo na Folkšparku.

(FOTO: Action images)


tagovi

augzburgGojko KačarHamburgerNemacka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara