""
""

Poslednji Bajernov mohikanac, pardon Bavarac - Tomas Miler!

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.05.17. | 10:15

Odlaskom Filipa Lama u penziju, reprezentativac Nemačke ostaće jedini "lokalac" u prvom timu zbog čega se u Nemačkoj vodi žestoka polemika

Mnogi misle da je u Bajernu sve idilično, da problema nema kada se nižu trofeji, kao što je nedavna peta uzastopna titula u Bundesligi. Ali Bavarci su čudan narod, neko bi rekao pobrkan i uvek nađu da im nešto smeta.

Izabrane vesti

Naime, odlaskom kapitena Filipa Lama u penziju na kraju sezone, Bajern će sledeće godine imati samo jednog rođenog Bavarca u prvom timu, što je za mnoge iskrene navijače ovog kluba neprihvatljivo. Bez obzira što su šampioni Bundeslige, što su nadaleko prepoznatljivi po kvalitetima Tijaga Alkantare, Artura Vidala ili Roberta Levandovskog, Bavarcima smeta što u timu Karla Ančelotija nema više "lokalaca".

Dovoljno da se započne polemika, a u debatu uključi i poslednji mohikanac, pardon Bavarac.
„Moja uloga se neće bitno promeniti zbog toga što Lam ide u penziju. Suštinski, uvek sam pokušavao da timu pružim više od obične fudbalske predstave na terenu. Uvek sam se trudio da budem veza između svih u klubu pogotovo za strance koji u njega dolaze. Ako je neko imao probleme, uvek sam se trudio da mu pomognem“, izjavio je Tomas Miler.

Nemački reprezentativac ipak opominje čelnike da bi bilo dobro ulagati u igrače iz svog pogona.
„Naravno da je sve u redu dok klubu ide dobro na terenu, ali mislim da ne smemo da izgubimo svoje bavarske korene u samom Bajernu. Na kraju, sve što je bitno su titule i uspesi. Ukoliko ih imamo, neće biti problema. Međutim, ako se desi da trofeji presuše, neki će tražiti razloge za to“, zaključio je Tomas Miler.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Tomas MilerNemackaFilip LamBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara