"Detalj iz Aleje velikana"
"Detalj iz Aleje velikana"

Poslednji ispraćaj legendi: Milan Galić sahranjen uz zvuke trube i melodiju Partizanove himne (FOTO+VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.09.14. | 18:52

Čuvenog golgetera na večni počinak ispratili mnogobrojni sportski asovi, telegram uputio i predsednik FIFA Sep Blater

Detalj iz Aleje velikanaMilan Galić je ispraćen u legendu. Čuveni golgeter Partizana i reprezentacije nekadašnje Jugoslavije sahranjen je u petak u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu, uz zvuke trube i tonove himne crno-belih.

Prethodno, od popularnog Galeta, oprostili su se njegovi nekadašnji saigrači, prijatelji, poštovaoci, rodbina i prijatelji, na komemorativnom skupu u svečanoj sali Skupštine grada.
Galić je imao u ranoj mladosti komplikovan život, roditelja se nije sećao, ali se sećao domova za ratnu siročad. To je doprinelo da bude plemenit i dobar čovek, voljen i poštovan od svih nas. Bio je izuzetan fudbaler, plenio je energijom, odnosom prema klubu, reprezentaciji i kolegama, a nosio je kapitensku traku gde god je igrao. Njegovi golovi dizali su publiku na noge, a na kraju karijere nije otišao u trenere, već je diplomirao na Pravnom faluktetu u Beogradu i pokazao da vrhunski sport i visoko obrazovanje mogu zajedno. Radio je kao pravni savetnik 25 godina u Fudbalskom savezu i to veoma uspešno. Otišao je u legendu kao autentična sportska veličina Partizana, Jugoslavije i Srbije“, rekao je Ivan Ćurković, nekadašnji golman i predsednik kluba iz Humske 1.

Izabrane vesti

Vladica Popović, Ilija Petković, Svetozar Mijailović, Stanislav Karasi...Komemoraciji i sahrani Milana Galića prisustvovali su, između ostalih Vlade Divac, Marko Valok, Žarko Zečević, Nenad Bjeković, Momčilo Vukotić, Milutin Šoškić, Ilija Petković, Vladica Popović, Stanislav Karasi...
Odlazi sa životne scene najsjajnija generacija našeg Partizana. Za svega nekoliko dana napustile su nas legende kluba, Joakim Vislavski i jedan od najboljih srpskih fudbalera svih vremena Milan Galić. Postizanje golova bilo mu je zadatak, zadovoljstvo, nebeski dar i navika. U generacijama Partizanovih beba bio je najbolji strelac. Rođen i odrastao u tragičnim vremenima, Gale je bio primer čovek koga su patnja, gubitak najmiljih i oskudica ojačavali, gradili karakter pobednika i usmeravali ka stazi uspeha. Ostavši bez doma roditelja našao je ljubav u fudbalskoj lopti. Mnogo joj je dao, ali mu je ta lopta mnogo i vratila, iako ju je često proklinjao“, prisetio se Branko Rašović, Galetov saigrač iz generacije Partizana koja je 1966. igrala finale Kupa šampiona.

Galićeva porodicaTelegram saučešća porodici Galić uputio je i predsednik FIFA Sep Blater, adresiravši ga na Fudbalski savez Srbije.
Želeo bih da izražim saučešće povodom tužne vesti da je preminuo Milan Galić. Postigao je 37 golova u 51 utakmici za Jugoslaviju, osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Rimu 1960, bio je i član drugolasirane reprezentacije na Evropskom prvenstvu iste godine u Parizu, a Jugoslavija je uz njegovu pomoć 1962. osvojila četvrto mesto na Mundijalu u Čileu“, podsetio je Blater.

Milan Galić je rođen 8. marta 1938. Godine u Bosanskom Grahovu, preminuo je 13. septembra, u karijeri je, osim Partizana igrao za zrenjaninski Proleter, Standard iz Liježa i francuski Rems, a najjači utisak ostavio je u dresu crno-belih za koje je na  281 utakmici postigao 179 golova i osvojio četiri titule prvaka države.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Milan GalićFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara