"Stefan Pot"
"Stefan Pot"

Pot za MOZZART Sport: Radiću sa možda najboljim stručnjakom na ovim prostorima

Vreme čitanja: 3min | pon. 05.09.16. | 17:32

"Partizan je uvek u centru pažnje. Ljudi u Srbiji govore samo o Partizanu i Crvenoj zvezdi. To je mnogo veliki klub", ističe košarkaš koji je potpisao na godinu dana za crno-bele

Stefan PotMnogi su ga upoznali u mlađim kategorijama reprezentacije Srbije, potom je bio pred očima javnosti kada ga je selektor Aleksandar Đorđević zvao na okupljanja reprezentacije, ali će sada biti redovan gost TV prijemnika jer će naredne sezone Stefan Pot igrati za Partizan sa kojim je potpisao jednogodišnji ugovor.

U razgovoru za MOZZART Sport rekao je da je prezadovoljan što se izborio za mesto u timu i što će raditi sa Aleksandrom Džikićem za koga ima veoma visoko mišljenje. Takođe, ističe da mu je prirodna pozicija "kec", ali da može da pomogne i na dvojci.
"Evo pre dva sata sam bio na stadionu i potpisao sam ugovor", u dahu je izgovorio Pot na početku razgovora.

Izabrane vesti

Odmah je izneo i prve utiske.
"Prezadovoljan sam što sam se tokom probe izborio da budem deo tima. Radom i kvalitetom sam to uspeo i izborio sam se za poverenje svih u klubu. Presrećan sam što ću igrati u tako velikom klubu kao što je Partizan", istakao je Pot.

Deluje da mu je posebno drago što će sarađivati sa trenerom Aleksandrom Džikićem.
"Znam ga odranije. On je vrhunski stručnjak, možda i najbolji na ovim prostorima. Moći ću dosta da napredujem kod njega. Nadam se da ću imati šanse za tako nešto. Potrudićemo se da napravimo dobar rezultat", obećava Pot.

Momak rodom iz Bijeljine ističe da je potpisao za jedan od dva kluba u zemlji o kome svi pričaju.
"To su dva najveća kluba kod nas. Znam koliko Partizan ima privržene navijače. Jedva čekam da zaigram u toj atmosferi. Znaš, gledao sam utakmice i igrače tog kluba kada sam bio klinac na televiziji, a sada ću igrati za njega. Baš se radujem tome", kaže 22-godišnji košarkaš.

Pot i Milutinov na trenignu reprezentacije

Pot naglašava da je njegova prirodna pozicija na mestu plejmejkera, ali da će verovatno igrati i na dvojci kod Džikića.
"Sve je do trenera. Ja sam prirodno kec, ali mogu da igram i dvojku. Radio sam dosta na šutu za tri. I u nekoj kombinaciji sa dva plejmejkera mislim da bi mogao dobro da se snađem. Trudićemo se pre svega da napravimo dobar rezultat u ABA ligi, a u Ligi šampiona da odemo što dalje", kaže Pot.

Da li poznaje nove saigrače od ranije?
"Znam Andrića dobro, Majstorovića... Znam ih manje-više sve. Dobar utisak na mene ostavio je Hačer. Pomaže mi dosta. Razgovaramo i o stvarima na terenu, ali i van njega. Dosta toga mogu od njega da naučim", kaže Pot kome se svideo iskusni 32-godišnji plejmejker rođen u Mičigenu koji je u Partizan ovog leta stigao iz PAOK-a.

A, iako je mlad (22), Potova karijera već obiluje sa dobrim brojem klubova. Na tom putešestviju (Spartak, Novi Sad, Vojvodina, Asesoft, Metalac, Mladost Zemun), našao se i jedan rumunski klub. Kakve utiske nosi iz zemlje za koju se sve više naših igrača odlučuje.
"Oni sve više napreduju, a kod nas se kvalitet srozava pa zbog toga mnogi idu tamo. Bio sam pola godine i nosim samo dobre utiske. Naši igrači igraju basket, a u stvari se bore za egzistenciju. Onda je Rumunija dobra opcija. Asesoft je igrao Evrokup, nije bio klasična rumunska ekipa. Novčano i igrački sve više napreduju", kaže Pot.

Sa Ercegom i Milosavljevićem u Areni

Stefan se pojavio na pripremama pred Evropsko prvenstvo u Francuskoj na poziv selektora Aleksandra Đorđevića. Kaže, to mu je veoma važno iskustvo.
"Prošao sam sve mlađe kategorije reprezentacije i to je bio logičan nastavak. Mnogo sam srećan što sam imao tu priliku, značilo mije mnogo da budem sa tim momcima. Video sam kako to izgleda. Hvala Saši i ostalima na tom pozivu. Nadam se da ću opet imati priliku da budem tamo", zaključio je Pot.

Momak rodom iz Bijeljine je osmo pojačanje Parnog valjka ovog leta. Pre njega u klub su stigli Birčević, Majstorović, Hačer, Ratkovica, Luković, Robinson i Karahodžić.

(FOTO: KK Partizan, MN Press)


tagovi

Stefan PotSrbijaFK PartizanJadranska ligaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara