Klemon Lengle
Klemon Lengle

Potpisan dogovor: Lengle u Barseloni na pet godina!

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.05.18. | 12:08

Sevilji na ime obeštećenja 30.000.000 evra

Sevilja se tu ništa ne pita. U ugovoru sa 22-godišnjim štoperom postoji klauzula: sloboda Klemona Lenglea košta 30.000.000 evra. Ni cent više. Prošli nalet Andalužani su preživeli samo zbog toga što Lengle nije želeo da bude rezerva na stadionu Kamp Nou. Katalonski Mundo Deportivo sada piše da se predomislio. Štaviše, tvrdi da je ugovor o transferu u Barselonu već potpisan!

Ne sa Seviljom doduše, ali zbog te klauzule to je i lakši deo posla. Teži je bio ubediti Lenglea da selidbom na Kamp Nou neće biti samo grejač klupe. Istina, neće mu niko ni garantovati minute. Ali Samjuel Umtiti sa otkupnom klauzulom od 60.000.000 evra nije preskup za premijerligaše. Tomasa Vermalena su pregazile godine i povrede. Džeri Mina nije impresionirao. Ima tu mesta za 22-godišnjeg Lenglea.

Izabrane vesti

Generalni direktor Barse Pep Segura i tehnički sekretar Robert Fernandez tako su navodno uspeli da ubede Lenglea da u klubu ne bi stagnirao.  Mundo uverava da je ugovor sa igračem već potpisan. Na pet sezona.

Ceo posao će se realizovati na leto za razliku od dolaska veziste Artura koji će ostati u Gremiju do januara. Lengle dolazi Čak i ako Umtiti, koga mediji dovode u vezu sa Mančester junajtedom, ostane u Barsi. I kao treći štoper - Đerara Pikea  niko ne može da izgura - imaće minute na terenu.

A ako Umtiti i ode, Barselona će verovatno krenuti i po Ajaksovog 18-godišnjaka Matijsa De Ligta. Ovaj prvi filter ipak je prošao četiri godine stariji Lengle.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Letnji prelazni rok 2018Klemon Lengle

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara