""
""

Potpuna ludnica u Dalasu sa 252 poena! Dirkenštajn u transu - ubacio 40 i održao Portlandovoj deci čas košarke (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.03.16. | 08:55

Kazins ponovo ludeo po terenu i skupio 24 poena i 20 skokova, Reptorsi bolji od Orlanda, dok je Nju Orleans bez Entonija Dejvisa savladao Kliperse...

Svaka čast Stefu Kariju na vanzemaljskoj igri, kapa dole za neuhvatljivog Lebrona Džejmsa, ali ono što Dirk Novicki radi sa 38 godina je nemerljivo dobro! Dirkenštajn je kao vino - što je stariji, sve je bolji, a to je dokazao i u potpuno ludom meču odigranom prethodne noći. Dalas je posle produžetka na kolena bacio Portland i slavio sa 132:120, uz čak 40 poena legendarnog nemačkog asa!

Izabrane vesti

Uz čak 16 pogodaka iz 26 pokušaja iz igre, veteran igre pod obručima dodao je i osam skokova, četiri asistencije i dve ukradene lopte – i to sve za 39 minuta na parketu! Ovaj čovek ima još mnogo toga da pruži ovoj magičnoj igri pod obručima i trenutno se čini kao da je njegov trenutak za odlazak u penziju još daleko. 

Novicki je u jednoj izvanrednoj simultanki održao čas košarke Portlandovoj „deci“, vođenoj Demijanom Lilardom, te Si Džej Mekolumom, Mejsonom Plamlijem...

Portland je do produžetka stigao zahvaljujući smirenoj Lilardovoj egzekuciji 30 sekundi pre kraja. Međutim, posle pametnog faula nad Salahom Mežrijem, koji je promašio oba slobodna bacanja, gosti su se našli u prilici da slave. Ali Lilardov pokušaj za tri poena, praktično uz zvuk sirene, nije bio precizan. 

A onda je usledilo veliko uzdizanje domaćina, uz Dirkovih osam vezanih poena, posle čega je Portland mogao samo da potpiše kapitulaciju i divi se izvanrednim potezima vremešnog Nemca. 

Na kraju uz Novickog 31 poen ubacio je Deron Vilijams, uz čak 16 asistencija, dok je Mežri dodao 13 poena i 14 skokova. Na drugoj strani Lilard je imao 26 poena, uz osam asistencija, Mekolum je dodao 22 koša i takođe osam asistencija, dok je Plamli uknjižio 14 poena i čak 19 skokova.

Orlando bez Nikole Vučevića nije isti tim, ali i sa gubitkom prvog centra i jednog od najboljih strelaca ekipa sa Floride pružila je prilično jak otpor povredama osakaćenom Torontu, koji je dobrano morao da se pomuči da dođe do trijumfa – 105:100.

Ovim trijumfom Reptorsi su stigli na samo pobedu od vrha Istočne konferencije, pa će sam finiš ligaškog dela takmičenja biti izuzetno zanimljiv. Demar Derozan je bio najefikasniji igrač domaćeg sastava sa 25 poena, dok je 20 dodao Luis Skola.

Reptorsi su na parket izašli samo sa osam aktivnih igrača, pa je od samog početka bila primetna velika rupa u odbrani. Ipak, onda kada je bilo najpotrebnije, Toronto je skupio redove i uspeo da rivalu uzme meru.

Pitanje pobednika rešeno je u pravoj drami u poslednjem minutu. Trojka Evana Furnijea na nešto više od minuta skresao je vođstvo domaćina na 97:96, ali je već u narednom napadu Derozan odgovorio šutem uz izrazito veliki luk, gde je pritom iznudio i faul Ersana Iljasove, pa je pogodio i dodatno bacanje. Tarens Ros je brzo dodao još dva pogotka sa slobodnih bacanja, da bi Brendon Dženings uneo novu dozu neizvesnosti. Ali isti košarkaš nije bio precizan sa penala onda kada se rezultat lomio, što je uslovilo da Toronto upiše trijumf.

Kod gostiju Furnije i Viktor Oladipo ubacili su po 21 poen. 

Sakramento je kao gost bio bolji od Njujorka s rezultatom 88:80, a odličnu rolu u pobedničkom sastavu imao je Demarkus Kazins sa 24 poena i 20 skokova. Kod domaćina Robin Lopez ubacio je 23 poena. Boston je takođe kao gost bio bolji od Filadelfije (120:105), uz 26 poena Ajzee Tomasa, dok je desetkovani Nju Orleans bez Entonija Dejvisa uspeo da uzme meru Klipersima (109:105).

NBA - REZULTATI

Dalas – Portland 132:120
/Novicki 40 – Lilard 26/

Toronto – Orlando 105:100
/Derozan 25 – Furnije, Oladipo 21/

Nju Orleans – LA Klipers 109:105
/Holidej 22 – Redik, Pol 24/

Filadelfija – Boston 105:120
/Lendri 26 – Tomas 26/

Milvoki – Juta 85:94
/Parker 19 – Hejvord 18/

Njujork – Sakramento 80:88
/Lopez 23 – Kazins 24/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Mejson PlamliDirk NovickiDemijan LilardDalas Maveriks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara