""
""

Potpuno ludih pet minuta u Turskoj: Bešiktaš sa dva igrača više pobedio iz penala u 88. minutu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.02.15. | 20:15

U kontroverznom meču, Orlovi uspeli da savladaju Rize u meču u kojem je sudija Čakir bio u prvom planu

Često je Bešiktaš prethodnih sezona kukao i grmeo kako je žrtva korumpiranog sistema u Turskoj koji favorizuje velike rivale Galatasaraj i Fenerbahče. I često su istanbulski Orlovi imali pravo jer je zaista bilo nekoliko kontroverznih situacija kada se lomila šampionska trka i kada je Bešiktaš bio oštećen.

Izabrane vesti

Međutim, večerašnja pobeda Bešiktaša u Rizeu od 2:1 daće povod i rivalima da na optuženičku klupu stave i Bešiktaš. U potpuno kontroverznoj utakmici, Bešiktaš je savladao Rize 2:1 uz mnogo muke. Sa dva igrača više i golom iz penala u 88. minutu!

Domaćin koji se grčevito bori za opstanak i koji je u tu svrhu u prethodnom prelaznom roku doveo ozbiljna pojačanja poput Kajla Lafertija i Ludovika Obranijaka će verovatno grmeti na suđenje… Ali, pobeda se piše Bešiktašu i ona je Orlove opet vinula na čelo tabele sa bodom više od Fenerbahčea.

Bešiktaš je odblokirao “čekalicu” u 60. minutu kada je Hose Sosa krenuo u maestralan solo prodor, Demba Ba mu je sjajno odigrao supli pads petom, a Argentinac je iz teške pozicije matirao golmana Rizea. To nije bio jedini hendikep koji je u tom trenutku zadesio Rize. Domaći fudbaler Karakaš je posle gola Bešiktaša nešto prigovarao sudiji Čakiru i isključen je.

Situacija je postala zapaljiva, Rize je bio u teškoj situaciji, ali je uspeo da samo dva minuta kasnije sa igračem manje dođe do izjednačenja. Kaja je iskoristio grešku golmana Zengina koji je zaplivao kroz vazduh i udarcem glavom je poravnao rezultat.

Ludih pet minuta meča je kuliminiralao kada je Koraj Altinaj isključen u 65. minutu posle brutanog faula nad Ramonom.

Rize je odolevao sa dva igrača manje, izgledalo je da će uspeti da iščupa bod, ali je usledio penal za Bešiktaš u 87. minutu meča. Lopta je pogodila Obranijaka u ruku u sopstvenom šesnaestercu, a Čakir je pokazao na belu tačku. Demba Ba je bio siguran izvođač najstrožije kazne i postigao je 20. gol u sezoni!

SUPER LIG - 19. kolo

Petak:
İstanbul Bašakšehir - Karabuk 2:2 (1:1)
/Višća 25, Ajhan 87 - Akpala 21, Traore 90+2/

Subota:
Sivas – Ahisar 2:0 (0:0)
/Šauš 66p, 70/

Erdžijes – Gazijantep 0:1 (0:0)
/Čiko 70/

Fenerbahče – Trabzon 0:0

Nedelja:
Balikešir – Konja 0:1 (0:0)
/Incernan 78/

Mersin – Kasımpaša 6:2 (1:0)
/Veliton 42, 75, 90, Kalil 57, Mitrović 84, Pedrijel 88 – Sari 62, Babel 76/

Bursa - Genčlerbirligi 3:1 (0:1)
/Žozue 66, Holmen 90, Fernandao 90+5 - Stanku 25/

Rize - Bešiktaš 2:1 (0:0)
/Kaja 62 - Sosa 60, Ba 88 penal/

Ponedeljak:
19.00: Eskišehir - Galatasaraj

(FOTO: Action images)


tagovi

Super ligSrbijaHose SosaEvropaDemba BaBesiktas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara