Potpuno ludo poluvreme na Stamford Bridžu, ali Čelsi prođe dalje (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 31.10.18. | 22:45

Smešan autogol momka koji je stigao iz Čelsija, Kejhilovo proklizavanje, navijački dogovori, naklon Lampardu...

Svašta smo tokom godina mogli da vidimo u Liga kupu Engleske tokom godine, ali ovako ludo veče na Stamford Bridžu gotovo da je nezapamćeno... Dugo će se pričati o utakmici Čelsija i Derbija, koji je među navijačima dobio naziv „Čelsi I vs Čelsi II“, ali je na kraju pravi Čelsi prošao dalje posle goleade - 3:2 (2:2).

Smešan autogol momka koji je stigao iz Čelsija na pozajmicu, pa još jedan poklon gostiju, proklizavanje Gerija Kejhila, pet golova u prvom poluvremenu, navijačka domunđavanja s tribina, a sve je počelo tako što je Stamford Bridž ustao i u emotivnom susretu pozdravio klupsku legendu Frenka Lamparda... A onda - šou. 

Izabrane vesti

Sve je počelo čudnim, jako čudnim autogolom Fikaja Tomorija, mladog štopera Čelsija, na privremenom radu u Derbiju, koji se dogodio već u 4. minutu utakmice. Teško je objasniti kako je Tomori uspeo da zatrese mrežu svog gola posle niskog centaršuta Davidea Zapakoste s desne strane, ali ono što je napravio prepričavaće se dugo. Jer, istim potezom je zapalio fudbalsku javnost u Engleskoj...

Nastavilo se već pomenutim proklizavanjem kapitena Kejhila, samo pet minuta posle Tomorijevog poteza. Prvo je Kejhil bacio „kosku“ Fabregasu, posle koje su gosti uspeli da otvore kontru, a onda je Džek Meriot iskoristio peh engleskog štopera i zakucao loptu u mrežu.

Tek što su se navijači navikli na rezultat, na semaforu su se već menjale brojke. Prvo je Ričard Kioh još jednom počastio Čelsi. Najsmešnije je to što je Zapakosta opet poslao brz, nizak centaršut, a drugi štoper Derbija je na gotovo sličan način matirao svog čuvara, što je kod navijača Derbija izazvalo zanimljivu reakciju. Naime, posle tog pogotka sa tribina se začulo: „Da li da vam poklonimo još neki gol?“, na šta su pristalice Čelsija brzo odgovorile sa: „Derbi, Derbi, pokloni nam još neki gol“.

Samo nekoliko trenutaka – opet gol. Ovog puta Mejson Maunt iskoristio je Kejhilovu uspavanost, prosledio loptu do Meta Vohorna koji je ponovo izjednačio rezultat. 

To, ipak, nije bio kraj dešavanja u prvom delu utakmice, pošto je peti gol na utakmici viđen iz „pera“ Seska Fabregasa posle iskusnog natrčavanja iz bloka i zakucavanja pored Skota Karsona. Bio je to, ujedno, i gol vredan prolaza u narednu fazu. Doduše, ko zna šta bi bilo da je Dejvid Nudžent bio pribraniji i iskoristio šansu u poslednjim momentima susreta za 3:3...

Unaj Emeri je dosta toga menjao u pobedi nad Blekpulom (2:1), ali je Petr Čeh umalo poklonio gol niželigaškom protivniku koji je utakmicu mogao da pretvori u pravu dramu. Čeh je jako izabrao momenat da predribla jednog igrača Blekpula, a pošto je izgubio posed lopte, imao je sreće samo zbog ofsajda.

Arsenal je do pobede stigao golovima Lihtštajnera sredinom prvog i talentovanog Smit Roua početkom drugog poluvremena. Ipak, neizvesnost je vraćena onog momenta kada je Podi O'Konor zatresao Čehovu mrežu, posle čega je Emeri na teren morao da pošalje Ivobija i Obamejanga, u slučaju da dođe do nekih nepredviđenih okolnosti... Ipak, nije ih bilo.

LIGA KUP - OSMINA FINALA

Utorak
Bornmut - Norič 2:1 (1:0)
/Stanislas 39, Kuk 72 - Ernandez 70/

Barton - Notingem Forest 3:2 (0:0)
/Janko 52 autogol, Frejzer 64, Hesket 82 - Graban 70, Apija 90+1/

20.45: Lester - Sautempton ODLOŽENO

Sreda
Arsenal - Blekpul 2:1 (1:0)
/Lihtštajner 33, Smit-Rouv 50 - O'Konor 66/

Vest Hem - Totenhem 1:3 (0:1)
/Perez 73 - Son 17, 54, Ljorente 75/

Čelsi - Derbi 3:2 (3:2)
/Tomori 5. autogol, Kio 21. autogol, Fabregas 41 - Meriot 9, Vaghorn 27/

Midlzbro - Kristal Palas 1:0 (1:0)
/Ving 45+3/

Četvrtak
20.45: (1,13) Mančester Siti (8,00) Fulam (14,0)

*Kvote su podložne promenama 

Foto: Reuters


tagovi

Frenk LampardSesk FabregasGeri Kejhil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara