"Rakić i Lalatović"
"Rakić i Lalatović"

Potresi na Marakani, Rakić napao Lalatovića: Možda on nije zamena za Stojanovića! Igrali smo očajan fudbal

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.12.14. | 09:13

„Trener je najčešće bio zadovoljniji protivničkim igračima nego svojim“, kaže napadač Crvene zvezde i dodaje da sedam dana bezuspešno pokušava da kontaktira čelnike kluba povodom eventualnog transfera

Rakić i LalatovićĐorđe Rakić u klinču sa Nenadom Lalatovićem. Napadač Crvene zvezde javno je prozvao šefa stručnog štaba i između redova zamerio mu na činjenici da posle prvog dela prvenstva šampion zaostaje šest koraka za liderom Partizanom.

No, bodovni saldo nije jedino što iskusnom špicu smeta, pošto je izrazio i nezadovoljstvo igrama crveno-belih i optužio trenera da je tokom jeseni bio zadovoljniji protivničkim igračima, nego svojim.
Pojedinci su sebi dozvolili previše, nekorektno komentarisali mnoge stvari vezane za neefikasnost. Svašta se izjavljivalo u medijima: te Rakić nije zamena za Mrđu, ovaj za Milijaša, onaj za Ninkovića. Možda nije ni Lalatović za Slavišu Stojanovića. Kažem, možda. Stalno smo se vraćali unazad umesto da guramo napred i svakim danom unapređujemo igru. Ovo poslednje je glavni razlog ovosezonskog neuspeha, iako su mesecima mene spominjali kao glavnog krivca. Evo, prihvatam odgovornost što je Zvezda postigla 18 golova. Ne kažem sarkastično, već iskreno priznajem i za razliku od nekih ne tražim alibi za bledunjavu polusezonu. Bilo i prošlo, biće bolje na proleće“, rekao je Rakić, a prenosi Sportski žurnal.

Izabrane vesti

On tvrdi i da je amosfera u ekipi narušena.
Ljutile su me mnoge stvari, sputavale ne samo mene, već i saigrače. Tvrdim, Zvezda je jesenas igrala očajan fudbal! Da bude grotesknija, trener je najčešće bio zadovoljniji protivničkim igračima nego svojim. Mnogima u svlačionici je to bilo čudno, mene ipak nije iznenadilo. Naprotiv. Zato jedan igrač ne može da bude isključivi krivac iako prihvatam odgovornost za promašene zicere. Uz opasku da sam golove postizao bez ičije pomoći, asistencije. Mogao bih još neko isto da učini za katastrofalnu igru, loše rezultate, e sad, što neće... Šta ja tu mogu.“

Đorđe Rakić je na Marakanu stigao leta 2013, posle povrede kolena vratio se fudbalu, učestovao u osvajanju titule, a minule jeseni dao je četiri gola na 12 utakmica. Posle javnog izražavanja nezadoljstva logično je očekivati i da napusti klub.
Otići ću, ako budem morao. Ugovor mi ističe na leto, dobio sam saglasnot da razgovaram sa zainteresovanim klubovima. Zvezdi je, pretpostavljam, u interesu da uzme neki dinar na meni. Ponuda (iz Kine, prim. au) je na stolu, problem je što već sedam, osam dana bezuspešno pokušavam da stupim u kontakt sa nekim od čelnika Zvezde“, rekao je nekadašnji napadač kragujevačkog Radničkog, OFK Beograda, Minhena 1860, Salcburga i Al Arabija.

(FOTO: Star sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaĐorđe RakićNenad LalatovićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara