""
""

POTVRĐENO: Partizan igra Evropu!

Vreme čitanja: 1min | uto. 28.03.17. | 11:30

Oglasio se Sud za sportsku arbitražu

Dosad je bilo nezvanično - sad je i zavnično. Sud za Sportsku arbitražu u Lozani (CAS) zvanično je obavestio javnost da će Partizan igrati naredne sezone u evropskim takmičenjima.

Kako se navodi u saopštenju CAS-a, Sud je završio slučaj posle sporazuma Partizana i Evropske fudbalske unije (UEFA) o poništenju jednogodišnje zabrane igranja u Evropi.
Sud za sportsku arbitražu izdao je zvanično saopštenje u vezi s procedurom arbitraže između FK Partizan i Evropske fudbalske unije (UEFA), koja se tiče kršenja finansijskih pravila pod okriljem tela UEFA koje se bavi kontrolom finansija (CFCB AC), a po kojima je Partizan prekršio pravila UEFA o licenciranju i finansijskom fer-pleju.  Spomenute strane pronašle su rešenje, čime je zaključena i arbitraža CAS. FK Partizan priložio je nove dokaze, povodom optužbi koje su se odnosile najvećim delom na neplaćeni porez Republici Srbiji, posle čega je ustanovljeno da je ispunio sve preduslove da se naredne sezone takmiči u takmičenjima pod okriljem UEFA“, stoji u kratkom saopštenju iz Lozane.

Izabrane vesti

Crno-beli su prvobitno zbog duga od 2.500.000 miliona evra, od čega najveći deo ide na ime poreza i doprinosa prema državi, ali je kasnije napravljen dogovor sa UEFA i dobijen pojačan monitoring.

Ukoliko Partizan ponovo bude imao „rupe u finansijama“ nova moguća kazna mogla bi da bude znatno drastičnija.

(FOTO: Star sport)


tagovi

SuperligaSud za arbitražu u sportuSrbijaFK PartizanCAS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara