"Mihailo Ristić"
"Mihailo Ristić"

Povratak Zvezdine dece

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.08.14. | 21:54

Šestorica igrača koja su ponikla u omladinskoj školi crveno-belih večeras istrčala na beogradsku Marakanu

Mihailo RistićOno čemu su se nadao svaki navijač Crvene zvezde obistinilo se na premijeri protiv Radničkog iz Niša na Marakani. Strateg crveno-belih Nenad Lalatović je na večerašnjoj utakmici tokom 90 minuta pružio priliku čak šestorici igrača koji su ponikli u Zvezdinoj omladinskoj školi. To su Darko Lazić, Aleksandar Kovačević, Vukan Savićević, Luka Jović, Mihailo Ristić i Vukašin Jovanović.

Lazić je daleko stabilnije izgledao na terenu nego u prvom "mandatu" u seniorskoj konkurenciji, pokazao je zavidan napredak i mnogo veću mirnoću odnosnu na prošlu sezonu.

Izabrane vesti

Kovačević je odavno nezamenljiv šraf u veznom redu crveno-belih, a znatno veću drskost na terenu pokazao je i Vukan Savićević, koji je pored nekoliko opasnih šuteva ka go golu Nišlija, konstantno vršio pritisak na zadnju liniju i vezni red Radničkog.

Luka Jović

Luka Jović je u finišu meča uspeo da iznervira izuzetno smirenog Darka Lazovića, jer mu je skinuo loptu sa tacne i odlučio sam da pokuša da ugrozi Filipovića. Ipak, sigurno je da se najbolji igrač Zvezde neće previše ljutiti na mladog golgetera, koji se nije uplašio prilično popunjene Marakane, već je na svom debiju na najvećem srpskom stadionu želeo da digne 22.000 ljudi na noge.

Mihailo Ristić je možda i najprijatnije iznenađenje ove večeri. Vezista rođen 1995. godine je za samo nekoliko minuta napravio dva fenomenalna driblinga i pokazao da je njegovo fudbalsko umeće satkano od najfinijeg materijala.

Vukašin Jovanović je isuviše kratko bio na terenu da bi pružio nešto više, ali on je svoj kvalitet potvrdio na nedavnom Evropskom prvenstvu za omladince u Mađarskoj, gde odigrao perfektno u tandemu sa Srđanom Babićem.

E sad, mnogi će reći da je ovo samo privremeni povratak Zvezdine dece na Marakanu, jer će mnogi od njih izgubiti mesto u timu kada klub bude u mogućnosti da registruje nova pojačanja, ali se još jednom pokazalo da Zvezdina škola nepresušni izvor talenata.  

Ukoliko Lalatović bude umeo pravilno da usmeri njihov dalji razvoj Zvezda bi iz svojih resursa u budućnosti mogla da izvuče ogroman kvalitet, ali i višestruku korist.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Vukašin JovanovićVukan SavićevićSuperligaSrbijaMihailo RistićLuka JovićDarko LazićFK Crvena zvezdaAleksandar Kovačević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara