""
""

Požar u Napulju zbog Milika, čeka se vatrogasac: Di Natale, Adebajor, Klose, Anelka, Berbatov, Makeda...

Vreme čitanja: 3min | ned. 09.10.16. | 14:35

Traži se hitno rešenje do januara kada se otvaraju dodatne dve mogućnosti

Napulj je u neverici, srca Napolitanaca je slomila vest iz Poljske da je Arkadijuš Miliku doživeo tešku povredu kolena zbog koje mu prema prvim prgonozama sledi pauza do kraja februara u najboljem slučaju.  

Izabrane vesti

Napoli je u jeku sezone izgubio prvu napadačku opciju. Milik je trebalo da zameni Iguaina i sjajno je to radio na početku. Fenomenalno se uklopio u Sarijev tim, postigao sedam golova u osam utakmica i nagovestio da je Napulj dobio idelanog naslednika za Pipitu i mladu verziju Zlatana Ibrahimovića.

Ali povreda je promenila sve... Napolijeve nade da će biti konkurentan Juventusu u trci za Skudeto se sada svode na minimum, a bez Milika će biti još teže izdržati pritisak Rome, Intera i ostalih konkurenata. U Ligi šampiona Napoli ima maksimalan učinak posle dva kola i na dobrom je putu ka osmini finala, ali bez Milika više ništa nije sigurno.

Trener Sari od zamena ima samo Manola Gabijadinija. Ali on je potpuno van forme, samopouzdanje mu je na nuli, a često je meta javnih prozivki i neslanih šala čak i Napolijevih navijača. Gabijadaini ima kvalitet, ali ga je negde zaturio, a čak ni u najboljem izdanju nije dostojna zamena za Milika.

Tek sada se vidi koliko će Napolitance zaboleti neuspešan lov u finišu prelaznog roka na centarfora i kada su hteli da prodaju Gabijadinija. Sanjali su tada o Kavaniju, Kaliniću, Pavoletiju, ali nisu uspeli. Sada im je takav napadač neophodan.

Ali šta je, tu je... Milik je povređen, čeka ga duga pauza a Sari mora nekako da se snađe bez napadača jer Gabijadini nikome ne uliva poverenje.

Prva opcija je da Napolitanci igraju bez klasičnog centarfora sa Mertensom, Kaljehonom i Insinjeom kao udarnim trilingom u napadu što je Sari već isprobao nekoliko puta. Ali to nije konačno rešenje. Drugo rešenje je da klub dovede napadača. Naravno, zimski prelazni rok i 1. januar su još daleko, Napoliju je pojačanje poterbno odmah. Tu se krug potencijalnih pojačanja sužava na trenutno slobodne igrače koji mogu da poptišu u svakom trenutku i nisu ograničeni prelaznim rokom.

Italijanski mediji već barataju imenima vatrogasa koji bi došli da privremeno ugase požar u Napoliju. Pominju se Dani Osvaldo koji je  slobodan od letos kada je napustio Boku i odbijao je neke ponude jer je rešio da se posveti muzičkoj karijeri. Opcija je i Emanuel Adebaojor koji je nedavno pregovarao sa Lionom, ali problem je njegov nepredvidiv karakter i visoka plata na kojoj insistira. Pominju se još neki veterani poput Miroslava Klosea, Dimitra Berbatova ili čak Nikolasa Anelke koji je trener-igrač  u indijskom Mumbaju. Sobodan je i Maruan Šamak koji nedvano nije prošao probu u VBA, a sada ga želi Nil Vornok u Kardifu. Kao „low-cost“ varijante važe Ćirpijan Marika i Federiko Makeda. Ali sve to su samo privremena rešenja...  Možda i najbolja od njih bi bila dolazak veterana Antonija Di Natalea koji je bez kluba otkako je letos napustio Udineze. Toto bi mogao da ugasi požar u napadu Sarijevog tima. Čak se šuška i o Kevinu Kuranjiju

Napoli će u januaru morati da dovede ozbiljno pojačanje u napad. Leonardo Pavoleti iz Đenove se nameće kao prioritet. De Laurentis je prošlog leta nudio Grifonima 15.000.000 evra za Pavoletija, ali je odbijen. Sada nije u situaciji da se cenjka i đenova bi za svog najboljeg igrača mogla da inaksira 25.000.000 evra. Pogotovo što je ekipa dobro otvorila sezonu, u nekim mečevima pobeđivala i kada Pavoleti nije bio na terenu, što implicira da više nije neophodan za opstanak.

Jeftinija varijanta je da Napoli iz Udinezea povuče Duvana Zapatu. Mladi kolumbijski napadač već drugu sezonu igra na Friuliju kao pozajmljen fudbaler Napolitanaca. Došao je u Napoli kao tinejdžer i velika nada pre tri godine, ali nije bilo dovoljno prostora za njega da stiče iskustvo i procenjeno je da će se bolje razvijati u Udinezeu. To se i ostvaruje. Na početku sezone je najbolji igrač Udinezea, postigao je dva gola i sve se vrti oko njega. Za Udineze je to dovoljno, ali da li je i za Napoli? I on je nedostupan pre 1. januara kada Napoli za simboličan novac može da raskine pozajmicu...

Šta do tada?

(FOTO: Action images)


tagovi

UdinezeSerija APablo OsvaldoNikolas AnelkaNapoliMiroslav KloseMaruane ŠamakLeonardo PavoletiItalijaFederiko MakedaEvropaĐenovaDuvan ZapataDimitar BerbatovArkadijuš MilikAntonio di Natale

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara