""
""

PRAVILA, PRAVILA… Radnički ne može da igra ni Evrokup!

Vreme čitanja: 1min | čet. 23.05.13. | 22:01

Po propozicijama ovog takmičenja, u njemu mogu da učestvuju jedino klubovi koji igraju u domaćim šampionatima, što Kragujevčani ne ispunjavaju, otkrivaju Novosti

 

Izabrane vesti

Cilj je bio Evroliga, a na kraju nema ništa ni od utešnog igranja u Evrokupu. Sunovrat forme Radničkog i očajni rezultati u Superligi Srbije koštaće tim Miroslava Nikolića mesta u narednom Evrokupu, izborenog osvajanjem treće pozicije na Jadranu.

To je u izjavi Večernjim novostima potvrdio i generalni menadžer ABA lige Roman Lisac. Na pitanje može li Radnički da nastupi u Evrokupu iako nije izborio plasman u ABA ligu, Lisac je jasno odgovorio:
“E, to jeste problem. Dovoljno je da pogledate propozicije Evrokupa i biće vam sve jasno.“

Pod ovim Lisac misli na član pet u trećem odeljku pravila Evrokupa u kom piše da se za Evrokup mogu registrovati jedino klubovi koji će te sezone učestvovati u domaćem šampionatu. 

A, prema propisima ULEB-a, status nacionalnog šampionata u našoj regiji ima ABA liga u kojoj Kragujevčani neće učestvovati naredne sezone.  Izgleda da je došlo vreme da u Kragujevcu aktiviraju famozni plan B o kom je govorio Miroslav Nikolić posle utakmice sa užičkom Slobodom. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

ABA ligaEvrokupJadranska ligaRadnički NišRoman LisacSrbijaULEB

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara