""
""

Predigra Partizana i Cibone: Sportsko poštovanje, ali i “peckanje“ velikih rivala (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pet. 16.10.15. | 18:26

Ipak, kao i pred svaki derbi meč, i ovaj put postoji određena vrsta predigre, čak i pomalo peckanja, doduše, sve u granicima normale

Košarkaši Partizana i Cibone odigraće u subotu u Zagrebu derbi utakmicu šestog kola Jadranske lige, a pobeda će, kao i uvek u ovakvim duelima, značiti i više od dva boda.

Izabrane vesti

Veliki rivali još iz vremena stare Jugoslavije oduvek su iskazivali međusobno poštovanje, uostalom radi se o dve najtrofejnije košarkaške ekipe sa ovih prostora.

Ipak, kao i pred svaki derbi meč, i ovaj put postoji određena vrsta predigre, čak i pomalo peckanja, doduše, sve u granicima normale.

Na Tviter nalogu Cibone pojavio se skenirani isečak izveštaja iz 1988. godine, kada je zagrebački klub slavio protiv Partizana, a igru domaćina pohvalio je i Duško Vujošević, tada trener crno-belih.

Nedugo zatim, usledio je odgovor Partizana na Tviteru u vidu konstatacije da je uvek zadovoljstvo igrati sa velikim rivalima, uz fotografiju iz 2010. godine i podsećanje na trojku Dušana Kecmana preko celog terena u finalu Jadranske lige.

Kecman će sutra od 17 sati biti u drugoj ulozi kao pomoćnik trenera Partizana, Petra Božića.

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: Uroš Hočevar/ABA photo)


tagovi

SrbijaFK PartizanHrvatskaEvropaEvroligaDušan KecmanCibona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara