""
""

Predrag Luka De Jong (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.03.14. | 13:54

Da li je prvotimac Partizana zaslužio crveni karton za divljački start nad Jovanovićem? Sudija mu nije pokazao ni žuti…

I posle drugog prolećnog meča Partizana u Superligi, sudijske odluke su u centru pažnje. Crno-beli su na sav glas kukali posle gostovanja u Novom Pazaru zbog poništenog gola Živkovića, a i nakon njihovog jučerašnjeg meča, suđenje je pod velikom lupom. U Humskoj su viđene su dve sporne situacije.

Izabrane vesti

O prvoj smo već pisali, a to je onaj duel Ćuluma i Saše Ilića, kada su igrači Partizana tražili penal smatrajući da je postojao prekršaj za najstrožiju kaznu.

Druga situacija je išla u korist crno-belima, a na štetu Radničkog. Početkom drugog poluvremena (pri rezultatu 1:1), Predrag Luka je neoprezno startovao na Aleksandra Jovanovića i udario ga nogom u grudi, što je izgledalo kao divljački start.

Podsetimo se i situacija u svetskom fudbalu za slične startove kao što je bio Lukin.

U finalu Mundijala 2010. godine, Najdžel De Jong je na identičan način poput Luke, startovao na Ćabija Alonsa. Haurad Veb mu je pokazao samo žuti karton, a veći deo fudbalske javnosti je kasnije kritikovao  Veba što nije isključio Holanđanina. Neki su ga pravdali pričom o nešto mekšem kriterijumu engleskih sudija koje dozvoljavaju nešto oštrije faulove. Ipak, opšti je utisak da je to Vebu jedna od najvećih mrlja u bogatoj karijeri.

Prošle godine smo sličnu situaciju imali na Old Trafordu. Turski sudija Cunejt Čakir je striktno primenio pravila i zbog grubog starta sa visoko podignutom nogom isključio Nanija posle prekršaja nad Arbeloom. Aleks Ferguson je besneo zbog te odluke, ostrvska jasvnost je satanizovala Čakira, ali je UEFA saopštila da se Turčin samo držao pravila.

Dakle, imali smo dva slična slučaja. Kada se pokaže žuti karton mnogi kažu da je to blaga odluka. Kada se pokaže crveni, kažu da je preterano.

Međutim, nema dileme da je prvotimac Partizana juče zaslužio makar žuti karton, a o crvenom se da diskutovati…

(FOTO: MN Press)


tagovi

SuperligaSrbijaPredrag LukaFK PartizanNaniNajdžel de Jong

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara