"Đosep Bartomeu"
"Đosep Bartomeu"

Predsednik Barselone: Naš ugled je verovatno ukaljan zbog problema sa FIFA i slučajem Nejmar

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.08.14. | 15:25

"Svaka ekipa može da provede sezonu bez osvojenog trofeja. To je, jednostavno, fudbal", rekao je Bartomeu...

Đosep BartomeuPrethodna sezona bila je izuzetno turbulentna za Barselonu. Od dolaska Herarda Martina na mesto trenera, preko Superkupa Španije, preko kompletnog skandala u vezi s Nejmarovim transferom, istupanja Sandra Rosela sa mesta predsednika kluba zbog optužbi za malverzacije i zabrane registracije novih igrača, do ispadanja u četvrtfinalu Lige šampiona i gubitka titule u finišu sezone. Klub su u međuvremenu napustili brojni igrači, umesto Tate Martina stigao je Luis Enrike, a sa njim i nova filozofija igre, uz njega i novi asovi, a klubu je ukinuta zabrana registracije.

O svemu tome u opširnom intervjuu za britanski Tajms govorio je sadašnji prvi čovek katalonskog giganta, Đosep Marija Bartomeu.

Izabrane vesti

Ipak, predsednik Barselone najviše je govorio o stvarima koje su ukaljale ugled velikog kluba.
"Mnogo toga smo naučili u poslednjoj godini. Brojne stvari koje su se dogodile u tom periodu nisu bile pozitivne, ali i to je u neku ruku dobro. Jer naučili smo na šta treba da obratimo pažnju u budućnosti", rekao je Bartomeu.

Ipak, on smatra da svi ti događaji nisu previše uticali na izgled tima na terenu. Iako ona nije bila plodonosna.
"Svaka ekipa može da provede sezonu bez osvojenog trofeja. To je, jednostavno, fudbal. Ali zato su pojedine stvari imale jak uticaj na nas van terena. Slučaj Nejmar, problemi sa FIFA i mladim igračima... Jasno je, tu smo verovatno pretrpeli udarac na ugled".

Ali Bartomeu nije klonuo duhom...
"Kada imate probleme, morate da naučite iz njih, a upravo to smo mi uradili".

Malo više o slučaju Nejmar i činjenici da se pominju razne malverzacije u tom poslu.
"Mnogi za nas misle da ne radimo transparentno. Ali kada su nas partneri zamolili da iznesemo o kojoj sumi se radi, bili smo transparentni. Objasnili smo šta smo sve radili. To nijedan klub nije morao da radi".

Sada klub ima novi, gorući problem, koji je vezan za zvanično predstavljanje Luisa Suareza. Koji je još uvek pod drakonskom kaznom FIFA zbog ujedanja Đorđa Kjelinija na Mundijalu. A uskoro, tačnije 8. avgusta, sledi i suđenje zbog ovog slučaja. 
"Njegova reputacija nije uticala na naše razmišljanje u vezi s transferom, nikako. Klub će pomoći Suarezu u svemu, pre svega da ga vrati na pravi put. On zna da je pogrešio i zbog toga se izvinio. Za nas, to je dovoljno. Mi sada samo želimo da igra baš kao što je u Liverpulu prošle sezone", zaključio je Bartomeu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaSandro RoselPrimeraNejmarEvropaLuis SuarezFIFAĐosep Marija Bartomeu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara