""
""

Predsednik Zajednice napao Poledicu jer traži poštovanje zakona

Vreme čitanja: 1min | pet. 19.12.14. | 16:12

Zoran Šćepanović verbalno se "obrušio" na prvog čoveka sindikata fudbalera Nezavisnost zbog saopštenja u kojem se strancima savetuje da ne potpisuju za ovdašnje klubove

Srpski fudbal grca u problemima, navijači prete igračima, plate kasne u svim klubovima, svi se žale na suđenje, ali novoizabrani predsednik Zajednice Superlige Zoran Šćepanović kao jednog od uzročnika problema vidi Mirka Poledicu, sindikat nezavisnih fudbalera Nezavisnost (SFPN) i Međunarodni sindikat fudbalskih profesionalaca (FIFPro).

Izabrane vesti

Šćepanović je priznao danas da su srpski klubovi u teškoj finansijskoj situaciji, ali da nije tačno da funkcionišu na marginama zakona i propisa Fudbalskog saveza Srbije (FS S) i Evropske fudbalske unije (UEFA).

On je u saopštenju naveo da izdvojeni incidenti nisu praksa u srpskom fudbalu i nema potrebe da igrači iz inostranstva imaju strah i predrasude oko svog eventualnog dolaska u klubove Superlige.
"Saopštenjem gospodina Poledice po mom mišljenju nanosi se šteta celokupnom srpskom fudbalu, sportu uopšte kao i celoj zemlji, slanjem tako uznemirujuće poruke", poručio je Šćepanović.

Šćepanović je istakao da je Zajednica Superlige u slučaju napada navijača na fudbalera kragujevačkog Radničkog Vuka Sotirovića odmah reagovala i stala u zaštitu igrača, pa je direktor lige Disciplinskoj komisiji FS S kao nadležnom organu podneo prijavu protiv Radničkog i šefa stručnog štaba Neška Milovanovića.

FIFPro i Nezavisnost upozorili su svoje članove da ne potpisuju za srpske klubove, jer postoji rizik da ne budu plaćeni, poručivši da osam od 16 timova Superlige imaju blokirane račune i zbog toga ne mogu da isplaćuju svoje igrače i zaposlene.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Mirko PoledicaSrbijaSuperligaFK VojvodinaZoran Šćepanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara