""
""

PREDSTAVLJAMO – SEVERNA IRSKA: Dželat Partizana, otpadak iz Noriča i verzija Lestera za reprezentativnu upotrebu

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.06.16. | 10:55

Sa njima, sigurni smo, neće biti dosadno…

Sve što naprave biće testament generacije. Sve što ne urade neće im biti zamereno. Sve što su dosad učinili ionako je više od očekivanog. Stoga, nek’ se samo zabavljaju i kao takvi osvoje srca neutralnih navijača.

Jer, ovakvi kakvi su, dobacili su dalje nego kad ih je predvodio Džordž Best glavom i bradom. Danas Severni Irci nemaju ni izbliza kvalitetnog igrača kao što je bio as Mančester junajteda, nemaju ni Peta Rajsa, ali imaju tim koji se prvi put u istoriji plasirao na završni turnir Prvenstva Evrope. Imaće na njemu, ne sumnjajte, ogromnu podršku zemljaka sa tribina i čik pokušajte da zasmislite koliko će pinti piva da se popije u Belfastu bude li neko od momaka u zelenim dresovima protnuo loptu u protivničku mrežu.

Izabrane vesti

Pogledajte sve kvote Kladionice MOZZART posvećene Specijalu EURO 2016

Najveće šanse da to učini daju se Kajlu Lafertiju, špicu Noriča, koga su Kanarinci, kao da mu nisu verovali, slali na pozajmice u poslednjih godinu i po dana, a on za to vreme tresao mreže za državni tim i sa sedam pogodaka u kvalifikacijama potpisao se ispod vanvremenskog uspeha.

Višestruko značajnog za Irce, jer prvi put posle tri decenije učestvuju na velikom takmičenju (Mondijal u Meksiku 1986 završili bez pobede), na koje su se plasirali kao pobednici kvalifikacione grupe.

Prognozirajte najboljeg strelca Prvenstva Evrope

Doduše, nije im konkurencija Bog bila zna kako jaka, ali završiti ispred Rumunije, Mađarske ili šampiona iz 2004. Grčke svakako je uspeh za sadašnju generaciju.

MOZZART Specijal kvote za EP – Severna Irska

Ona je počela da se oblikuje u karakternu kad je za selektora decembra 2011. došao Majkl O’Nil. To je stručnjak koji je sa amaterima Šamroka leta pomenute godine izbacio Partizan i ušao u grupnu fazu Lige Evrope, posle čega je dobio ponudu saveza da preuzme reprezentaciju.

Počeo je sa izuzetno niske 129. pozicije na rang listi FIFA, ali je marljivm radom od omalovažavanih pojedinaca stvorio heroje nacije i popeo se na 25. mesto pomenute lestvice. 

Specijal posvećen reprezentaciji Nemačke

Još važnije: ubedio je igrače da (mu) veruju. Od ekipe koja je znala da primi šest komada od Holandije napravio je sastav sposoban da odoli Portugalu (1:1) ili tuče Rusiju (1:0) u mundijalskim kvalifikacijama. Put u Brazil je bio preveliki izazov. Ovaj do Francuske značajno lakši zbog navedenih protivnika, ali i precizno oformljenog stila igre.

Specijal posvećen reprezentaciji Ukrajine

Nema tu mudrosti. Nazad čvrsto, u vezi borbeno, napred precizno. Mediji u Irskoj čak ovaj sastav reprezentacije i način delovanja na terenu poistovećuju sa Ranijerijevim Lesterom. Kažu, kad je Italijan od ne baš afirmisanih igrača mogao da napravi šampione može valjda i njihov O’Nil momke iz Čempionšipa, Lige 1, škotske Premijer lige i ponekog iz elitnog engleskog ranga da natera, ako ništa drugo, da uspaniče Nemce, Poljake ili Ukrajince.

Specijal posvećen reprezentaciji Poljske

Čak i da ne uspeju, makar će se nauživati na EP. Jer znaju da tu priliku imaju samo jednom za života. Nek’ je ne protraće.

SASTAV REPREZENTACIJE UKRAJINE ZA EURO:

GOLMANI

Majkl Mekgovern (Hamilton)
Roj Kerol (Nots Kaunti)
Alan Manus (Sent Džonston)

ODBRANA

Konor Meklaflin (Flitvud)
Denijel Laferti (Barnli)
Geret Mekoli (VBA)
Džoni Evans (VBA)
Luk Mekaloh (Donkaster)
Li Hodžson (Milton Kinz)
Aron Hjuz (Melburn Siti)
Kreg Katkart (Votford)

VEZNI RED

Padi Mekner (Mančester Junajted)
Stjuart Dalas (Lids)
Kris Berd (Derbi)
Džejmi Vord (Notingem Forest)
Stiven Dejvis (Sautempton)
Oliver Norvud (Reding)
Kori Evans (Blekburn)
Najal Mekgin (Aberdin)

NAPAD

Kajl Laferti (Birmingem)
Konor Vašington (KPR)
Džoš Magenis (Kilmarnok)
Vil Grig (Vigan)

(GRAFIKA: Ivana Marković/MOZZART Sport, FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalreprezentacija Severne Irskemeđunarodni fudbalMajkl O'NilKajl LafertiIrskaEvropaeuro 2016

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara