""
""

PRELAZNI ROK (ENGLESKA): Najskuplja pijaca u istoriji! Šampionski Siti, izgubljeni Čelsi, panični Junajted, haotični Liverpul i uspavani Arsenal! (ANKETA)

Vreme čitanja: 13min | čet. 03.09.15. | 13:10

Tokom nedavno završenog prelaznog roka 20 premijerligaških klubova utrošilo je rekordnu svotu novca - blizu 900.000.000 funti (1.223.508.823 evra) u nameri da pojačaju borbene redove za sezonu koja je već u punom jeku

Bilo je ovo još jedno leto u kojem je engleski fudbal pomerio sve granice poslovanja na transfer pijaci i uspostavio standarde koji ostatak fudbalskog sveta ne može da isprati ni u najluđim snovima! Tokom nedavno završenog prelaznog roka 20 premijerligaških klubova utrošilo je rekordnu svotu novca - blizu 900.000.000 funti (1.223.508.823 evra) u nameri da pojačaju borbene redove za sezonu koja je već u punom jeku.

Izabrane vesti

Kao i svakog leta ili zime, kada se svode finalni računi, najjači klubovi engleskog fudbala gotovo sami iskonstrušu listu pobednika prelaznog roka, onih koji su kupovali panično ili bez adekvatnog plana i onih koji su se potpuno pogubili tražeći prava rešenja, od kojih nijedno na kraju nije kaparisano.

Kao što ste već imali priliku da čitate na portalu MOZZART Sport, nijedan klub u Premijer ligi nije prelazni rok završio sa suficitom, zbog čega FIFA ima osnov da reaguje i kazni sve one koji su prekršili pravilnik čuvenog finansijskog fer-pleja (ne možeš da potrošiš više nego što zaradiš prim. aut.). Ali posle ovog leta, pojedini neće ni imati potrebu da se bave kupovinama, jer su ovog leta napravili neke od najboljih i najvećih poslova u istoriji fudbala.

MANČESTER SITI - APSOLUTNI POBEDNIK PRELAZNOG ROKA

Bez trunke sumnje možemo slobodno da naglasimo još jednom - Mančester Siti je ovog leta objasnio kako se kupovna moć može pametno iskoristiti i napraviti strašan tim! Uprkos napravljenom cehu u iznosu 210.328.000 evra i deficitu od blizu 140.000.000 evropskih novčanica, Manuel Pelegrini je iskoristio čist trenutak insipiracije i samilost FIFA, koja je odlučila da ranije ukloni prvobitnu suspenziju zbog kršenja pravilnika finansijskog fer-pleja. Kupio je tri mega-pojačanja, popunio mesta na kojim je škripalo i sastavio tim koji bi konačno mogao da napadne sve trofeje ove sezone!

Ako je Mančester Siti prošlog maja izgledao kao razbijena grupa, sada tim sa Etihada sija blistavim sjajem. Pelegrini je prelazni rok otvorio ostrvskom bombom u liku Rahima Sterlinga, koji je Liverpulu plaćen blizu 67.000.000 evra, da bi za kraj, posle mnogo muka i mukotrpnih pregovora stigao Kevin de Brujne iz Volfzburga za peti najveći transfer svih vremena - 80.000.000 evra (sa bonusima). U međuvremenu Siti je bez mnogo napora istrgao Nikolasa Otamendija iz ruku gradskog rivala Junajteda za 43.600.000 evra i tako štopersku liniju "natankao" sa tri prvoklasna štopera.

U isto vreme klub se rešio svih igrača koji su bili višak u novom projektu moćnog Sitija, pa su tako ekipu napustili Jovetić, Džeko, Milner, Ričards, Nastasić i Sinkler. Doduše, nisu zaradili na njima koliko su očekivali, pa su Džeka i Jovetića prodali za duplo manji novac od onog koji su zahtevali na početku prelaznog roka.

Utisak je da je Mančester Siti kupio sve što je ovog leta poželeo. Fabijan Delf trebalo bi da bude dostojna zamena superzvezdama tokom duge i iscrpljujuće sezone, a čini se da je možda najveća zamerka to što Serhio Aguero nema adekvatnu zamenu. Posle odlaska Edina Džeka i Stevana Jovetića u Italiju, kao pravu napadačku opciju Pelegrini trenutno ima samo Vilfrida Bonija.

Sreća je pa će Aguero iza sebe imati triling De Brujne - Silva - Sterling, a iza svih njih biće Jaja Ture... MAŠINERIJA!!!

ĐAVOLSKA PANIKA NA TEATRU SNOVA I ČELSIJEVO IZGUBLJENO LETO

Mančester junajted je dobro počeo prelazni rok. Dovedeni su igrači na najvažnijim pozicijama, gotovo svakodnevno naslovne strane punili su novopečeni Đavoli. Odmah na startu stigao je Memfis Depaj (30.000.000 evra), koji se odlučio za dres sa legendarnim brojem "sedam". Ubrzo su na Teatar snova stigli Bastijan Švajnštajger (20.000.000 evra), te Morgan Šnajderlin (34.000.000 evra) Mateo Darmijan (20.000.000 evra) i na kraju Serhio Romero, koji je bio projektovan kao drugi čuvar mreže Junajteda, ili bar zamena golmanu koji bi stao na liniju posle Davida de Hee.

Na sve to, Junajted je za 65.000.000 evra prodao najskuplju grešku, Anhela di Mariju, koji se priklonio Pari Sen Žermenu. Uprkos činjenici da gotovo da nije postojao igrač koji nije bio na radaru Crvenih đavola, činilo se da je Luj van Gal konačno uspostavio sistem kupovine koji bi trebalo da donese rezultat. Ali nije. Već na samom startu nove sezone videlo se da stvari nisu tako blistave i sjajne.

Bilo je jasno da Junajtedu fali klasični "razbijač" u napadu, tipa Karima Benzeme ili Edinsona Kavanija, ili bar Geret Bejl kao alternativa, koji su holandskom stručnjaku promakli u treptaju oka. Kada su i prvi bodovi u Premijer ligi počeli da "lete" Van Gal je posegao za potezom zbog kojeg je uzdrmao kompletnu strukturu fudbalske Evrope - izdvojio je blizu 80.000.000 evra (50.000.000 transfer + 30.000.000 bonusi) za golobradog Antonija Marsijala iz Monaka. Igrača kojeg kritičari zovu "novi Tjeri Anri", ali koji svoj nadimak tek treba da opravda. Ipak, nije stigla zamena za Di Mariju pošto im je Čelsi ukrao Pedra ispred nosa i što je još alarmantnije nije došao štoper.

Na sve to, propao je De Hein transfer u Real, samim tim i odlaska Kejlora Navasa u suprotni smer. Time ne samo da je naneta velika šteta ugledu kluba, već je ostao i "debeli" minus koji nije pokriven adekvatno, uprkos prodajama Nanija, Van Persija, Čičarita, Rafaela, Evansa... Van Gal je opet poput kolekcionara sakupljao igrače umesto da kupuje pojačanja koja su mu neophodna.

Što se aktuelnog šampiona tiče, verovatno ni ceo jedan feljton ne bi bio dovoljan da opiše aktuelnu situaciju na Stamford Bridžu. Od samog starta prelaznog roka Žoze Murinjo išao je linijom manjeg otpora i tvrdio kako Čelsiju nisu potrebne velike promene i kupovine, već sitne, kozmetičke ispravke. Na papiru Posebni je imao tim sa kojim je lako pokorio Englesku. U praksi - razbijeni "švajcarski sat". A stanje stvari nisu mogli da poprave ni odlasci svih prekobrojnih igrača, od Čeha, preko Salaha, do Kvadrada...

Alarm je počeo da odjekuje posle remija sa Svonsijem na startu sezone, da bi situacija dostigla tačku usijanja već posle četiri kola i tek četiri osvojena boda. Džaba Murinju kupovina Pedra iz Barselone za sasvim pristojnih 27.000.000 evra, pa i Rahmana Babe iz Augzburga za 25.000.000 evropskih novčanica i dolazak Radamela Falkaa na "psihoterapiju", kada je najveća rupa u srcu odbrane!

Branislav Ivanović, Džon Teri i Tim Kejhil su u periodu od kraja prošle do početka ove sezone doživeli neverovatan krah, da sada nijedan od njih ne zaslužuje mesto u prvom timu. Posegnuo je Murinjo za brojnim rešenjima, pokušavao je da ugasi vatru Varanom ili Markinjosom, a ponajviše Džonom Stounsom iz Evertona. U isto vreme jurio je i Pola Pogbu, za kojeg je navodno nudio čak 100.000.000 evra! Ali na kraju nije uspeo. Ni u jednoj nameri. Karamele su ostale imune na basnoslovne sume novca koje je Portugalac bacao na sto, pa je u poslednjem pokušaju odbijeno i preko 50.000.000 evra! Juventus nije želeo ni da čuje za ponudu koja je pristigla u samom finišu...

Na kraju je na Stamford Bridž stigao Papi Đilobođi iz Nanta za tek nešto više od 4.000.000 evra, što je mnoge nateralo da se zapitaju - da li je Murinjo pogubio konce? Ali to nije sve – kupljen je i Majkl Hektor iz Redinga, kao so na otvorenu ranu navijačima Čelsija...

Katanac je stavljen na transfer pijacu do januara, a Žoze Murinjo sa sobom ima "pokvarenog" šampiona. I pitanje je hoće li se nešto promeniti...

LIVERPULOVA VELIKA KOCKA I ARSENALOVA SABLASNA TIŠINA

Redsi su prošli kroz još jedno leto u kojem je izgubljen najbolji igrač, a novac od prodaje Rahima Sterlinga Brendan Rodžers je stavio na još jednu veliku "kocku" koja ovog puta mora da mu se isplati. Inače, jasno je da ni uprava velikana s Enfilda nema beskrajno strpljenje. Na pojačanja potrošeno je blizu 125.000.000 evra, a dovedeno je sedam igrača.

Naravno, broj jedan bez ikakve sumnje je Kristijan Benteke, koji je konačno ispunio želju navijača i obukao crveni dres u transferu vrednom 46.000.000 evra. Ostrvom kruži priča da je Liverpul belgijskog golgetera uzeo Junajtedu ispred nosa, a sumnja se da je nešto slično učinjeno i sa najboljim asistentom Hofenhajma Robertom Firminom. Brazilski plejmejker plaćen je 40.000.000 evra.

Na sve to novac je utrošen i na dolaske Natanijela Klajna iz Sautemptona za skoro 17.000.000 evra, potom i Džoa Gomeza, Džejmsa Milnera, golmana Adama Bogdana i Danija Ingsa u potpuno neverovatnoj transfer priči, koju ste mogli da pročitate na našem sajtu.

Raščistio je sve otpatke iz ekipe Rodžers naknadnim odlascima čak sedmorice igrača (Borini, Lambert, Koates, Džonson, Baloteli, Marković, Ilori), uz klupsku legendu i večnog kapitena - Stivena Džerarda. Ali dosadašnjim rezultatima nije zadovoljan nijedan navijač Liverpula. A verovatno neće biti oprošteno ni to što nisu uloženi veći napori kako bi se kupio Memfis Depaj...

Dok je Liverpul besumično kupovao, Arsenal je još jednom pokazao svoju drugu krajnost i postao jedini klub iz "Liga petice" koji nije doveo igrača, a da to nije golman. Kupovina Petra Čeha oduševila je navijače, ali oni su strpljivo čekali Benzemu, Vidala, Kavanija, Lakazeta, pa čak i Krihovijaka i Jarmolenka, ili čak Gulama ili Pedra. Ali Arsen Venger je ponovo zatajio kada je bilo najpotrebnije i ni ovog puta nije izvukao zmiju iz džepa.

A činilo se da bi ovo mogla da bude godina u kojoj bi Arsenal mogao da se bori za titulu. Ili bar sam vrh tabele.

NJUKASL SE LEPO PONOVIO, SAUTEMPTON ODRŽAO ČAS EKONOMIJE, A TOTENHEM POTONUO

Menadžer Svraka Stiv Meklaren rešio je da za ovu godinu spremi ekipu po svojoj želji i volji i praktično sve želje bile su mu ispunjene. Iz Anderlehta su dovedeni Aleksandar Mitrović (18.700.000 evra) i štoper Šansel Mbemba (12.000.000 evra), dok su veliku pažnju privukli i transferi ofanzivno orijentisanih Žoržinja Vajnalduma iz PSV-a (20.000.000 evra) i Florijana Tovana iz Marselja (17.000.000 evra). Išao je Njukasl na veliko, ali na kraju je ipak ostao bez najveće želje. Tačnije igrača kojeg su želeli svi, od Čelsija do VBA - Čarlija Ostina.

Na pojačanja je uloženo 65.000.000 evra, deficit je ogroman (57.000.000 evra), a Svrake i dalje "sviraju" u prazno. Nedovoljno dobri rezultati na startu sezone mogli bi skupo da koštaju tim u nastavku.

Dok svi klubovi ne mogu da se pohvale tako dobrim poslovanjem kada je u pitanju prodaja igrača, Sautempton je još jednom pokazao kako se od anonimusa mogu napraviti igrači koje svi žele.

Šnajderlin i Klajn su prošlost, a budućnost su Van Dajk, Klasi, Huanmi, Romeu, Stekelenburg... Ništa specijalno, a još jednom se pokazalo da Sveci više razmišljaju o finansijskoj dobiti nego o ozbiljnom angažovanju u borbi za Evropu ili nešto više. U skladu s tim očekujemo da će rezultati biti identični.

Jedina zamerka Kumanu i ekipi jeste velika greška koja je napravljena oko Tobija Alderveirelda, koji je olako prepušten Totenhemu.

Kada već pričamo o Pevcima, verovatno je da se Danijel Levi i svi u klubu pitaju - kako je Totenhem na kraju prelaznog roka spao na samo jednog pravog napadača - Harija Kejna? Koji, pritom, nije u formi koja ga je krasila lane. Doven je Hjon Min Son iz Leverkuzena za 30.000.000 evra, a i dalje kritičarima nije baš najjasnije zašto je to učinjeno, kada je Saido Berahino bio na tacni za 35.000.000 evra.

Dug i tvrdoglav rat vodili su Pevci i VBA oko talentovanog engleskog reprezentativca. Ali, kako niko nije hteo da popusti prvi, došlo se u situaciju da Totenhem za igrača nudi pomenutu sumu novca, ali u mnogobrojnim ratama, jer para nije bilo. Na to Drozdovi nisu pristali, pa je kompletna situacija došla do te tačke da Berahino više ne želi da igra za VBA, a nema gde!

Ne verujemo da će dolasci Klintona N'Žijea iz Liona i već pomenutog Tobija Alderveirelda zadovoljiti apetite trofeja gladnih navijača. Ostali su Loris i Kejn, ali slaba je to uteha.

Što se ostalih tiče, bilo je tu primera izuzetno pametnog i dobrog poslovanja. Svonsi je na papiru možda imao jedno vrlo mirno leto, ali posao koji je Geri Monk napravio ovog leta zasad se izuzetno isplaćuje. Bod protiv Čelsija, ceo plen protiv Mančester junajteda, visoka četvrta pozicija. Najveći pogodak definitivno su  dolasci Andrea Ajua bez obeštećenja, ali i Edera iz Brage za skoro 8.000.000 evra.

Bilićev Vest Hem je bio izuzetno aktivan na tržištu i samo poslednjeg dana predstavio je četiri pojačanja - Viktora Mozesa, Nikicu Jelavića, Aleksa Songa i Mičela Antonija. Pre toga kupljeni su Dimitri Paje (Marselj, 15.000.000 evra), Anđelo Ogbona (Juventus 12.000.000 evra), ali su dovedeni i Obijang, Lansini, Rendolf, Dženkinson... Plasman u Ligu Evrope je izostao, ali Čekićari za sada dobro "udaraju" u Premijer ligi.

Everton i Aston Vila će imati zbog čega da žale, jer su u poslednjim momentima ispustili Jarmolenka, odnosno Adebajora, ali ima tu i dobrih poteza. Roberto Martinez je pažnju usmerio na razvoj mladih igrača (Ramiro Funes Mori, Deulofeu, Rodrigez, Holgejt), uz dodatak već poznatih imena Lenona i Kleverlija, dok je Tim Šervud okupio proverene snage (Leskot, Sinkler, Ričards, Džordan Aju). Primeri dobrih kupovina su i Adama Traore iz Barselone i Rudi Gestede iz Blekburna. Sada, samo da se to pretoči na pravi način.

Najveća radilica u ovom prelaznom roku bio je Votford, koji je doveo čak 15 igrača i za to potrošio skoro 50.000.000 evra, dok je VBA razbio kasu i oborio klupski rekord kupovinom Salomona Rondona iz Zenita za 17.000.000 evra.

Bornmut je doveo veliki broj iskusnih igrača, dok je Sanderlend verovatno najzreliji kandidat za ispadanje, pošto je ponovo napravio grešku u koracima.

ARSENAL

Došli: Čeh (Čelsi).

Otišli: Dijabi (Marselj), Podolski (Galatasaraj), Dženkinson (Vest Hem), Sanogo (Ajaks), Šćešnji (Roma), Akpom (Hal), Gnabri (VBA).

ASTON VILA

Došli: Sinkler (Mančester Siti), Gaj (Lil), Ričards (Mančester Siti), Amavi (Nica), Dž. Aju (Lorijan), Krespo (Kordoba), Gestede (Blekburn), Veretu (Nant), Traore (Barselona), Šarkić (Anderleht),  Leskot (VBA), Ilori (Liverpul), Ban (Norič).

Otišli: Delf (Mančester Siti), Benteke (Liverpul), Bent (Derbi), Louton (Barnli), Sila (Ren), Given (Stouk), Sisoko (Porto), Tonev (Frozinone), Luna (Eibar), Helenijus (Olborg), Bejker (Bristol Siti), Benet (Bornmaut).

BORNMAUT

Došli: Federiči (Reding), Boruc (Sautempton), Atsu (Čelsi), King (Blekburn), Distan (Everton), Kosta (Kjevo), Gradel (Sen Etjen), Tomlin (Midlzbro), Mari (Kristal Palas), Benet (Aston Vila).

Otišli: Frejzer (Ipsvič), Pitman (Ipsvič), Zubar (Jork), Hart (/).

ČELSI

Došli: Nejtan (Atletiko Paranense), Falkao (Monako), Begović (Stouk), Pedro (Barselona), Rahman Baba (Augzburg), Kenedi (Fluminense), Đilobođi (Nant), Hektor (Reding).

Otišli: Čeh (Arsenal), Luis (Atletiko Madrid), T. Azar (Borusija Menhengladbah), Salah (Roma), Van Ginkel (Stouk), Drogba (Montreal Impakt), Marin (Trabzon), Kvadrado (Juventus), Atsu (Bornmaut), Romeu (Sautempton), Kakuta (Sevilja), Bejker (Vitese), Nejtan (Vitese), Pašalić (Monako), Ejk (Votford), Hektor (Reding).

EVERTON

Došli: Kleverli (Mančester junajted), Deulofeu (Barselona), Henen (Olimpijakos), Holgejt (Barnsli), Rodrigez (River Plate Montevideo), Ramiro Funes Mori (River Plate), Lenon (Totenhem),

Otišli: Distan (Bornmaut), Alkaraz (/), Keni (Vigan).

KRISTAL PALAS

Došli: Kabaj (PSŽ), Bamford (Čelsi), Mekarti (KPR), Vikam (Sanderlend), Sako (Vulverhempton).

Otišli: Prajs (Šefild Venzdej), Gavran Kolčester, Mari (Bornmaut), Gvediura (Votford).

LESTER

Došli: Fuhs (Šalke), Hut (Stouk), Okazaki (Majnc), Kante (Kaen), Benaluan (Atalanta), Inler (Napoli), Dajer (Svonsi).

Otišli: Kambijaso (Olimpijakos), Končeski (KPR), Apson (Milton Kiz Dons), Nadžent (Midlzbro).

LIVERPUL

Došli: Bogdan (Bolton), Ings (Barnli), Milner (Mančester Siti), Gomez (Čarlton), Firmino (Hofenhajm), Klajn (Sautempton), Benteke (Aston Vila).

Otišli: Džerard (Los Anđeles Galaksi), Koates (Sanderlend), Džonson (Stouk), Sterling (Mančester Siti), Lambert (VBA), Baloteli (Milan), Marković (Fenerbahče), Borini (Sanderlend), Ilori (Aston Vila), Aspas (Sevilja).

MANČESTER JUNAJTED

Došli: Depaj (PSV), Darmijan (Torino), Švajnštajger (Bajern), Šnajderlin (Sautempton), Romero (Sampdorija), Marsijal (Monako).

Otišli: Di Marija (PSŽ), Kleverli (Everton), Nani (Fenerbahče), Van Persi (Fenerbahče), Bleket (Seltik), Evans (VBA), Januzaj (Dortmund), Čičarito (Bajer Leverkuzen), Rafael (Lion), Lindegard (VBA).

MANČESTER SITI

Došli: Unal (Bursa), Sterling (Liverpul), Delf (Aston Vila), Otamendi (Valensija), De Brujne (Volfzburg), Roberts (Fulam).

Otišli: Sinkler (Aston Vila), Ričards (Aston Vila), Milner (Liverpul), Bojata (Seltik), Guideti (Selta), Jovetić (Inter), Džeko (Roma), Lampard (Njujork Siti), Negredo (Valensija), Unal (Genk).

 NJUKASL

Došli: Vajnaldum (PSV), Mitrović (Anderleht), Mbemba (Anderleht), Tovan (Marselj).

Otišli: Gutijerez (Deportivo), Ameobi (Kardif), Tejlor (Hal), Kabelja (Marselj), Kemen (Lion), Santon (Inter).

NORIČ

Došli: Mulumbu (VBA), Brejdi (Hal), Dorans (VBA), Mbokani (Dinamo Kijev), Džarvis (Vest Hem).

Otišli: Ban (Aston Vila), Van Volfsvinkel (Betis).

SANDERLEND

Došli: Lens (Dinamo Kijev), Kabul (Totenhem), Alvarez (Inter), Koates (Liverpul), M'Vila (Rubin Kazanj), Toivonen (Ren), Borini (Liverpul), Metjuz (Seltik), Jedlin (Totenhem).

Otišli: Ba (Čarlton), Vergini (Hetafe), Vikam (Kristal Palas), Đakerini (Bolonja), Revelje (/).

SAUTEMPTON

Došli: Huanmi (Malaga), Klasi (Fajenord), Soareš (Sporting Lisabon), Stekelenburg (Fulam), Koker (KPR), Romeu (Čelsi), Van Dajk (Seltik).

Otišli: Boruc (Bornmaut), Klajn (Liverpul), Šnajderlin (Mančester junajted).

STOUK

Došli: Hoselu (Hanover), Van Ginkel (Čelsi), Haugard (Midtjiland), Given (Aston Vila), Volšajd (Bajer Leverkuzen), Glen Džonson (Liverpul), El Urijači (Barselona), Afelaj (Barselona), Šaćiri (Inter).

Otišli: Sorensen (/), Palasios (/), N'Zonzi (Sevilja), Begović (Čelsi), Hut (Lester).

SVONSI

Došli: A. Aju (Marselj), Tabanu (Sent Etjen), Nordfeld (Herenven), Eder (Braga).

Otišli: Tremel (/), Ričards (Fulam), Berou (Blekburn), Dajer (Lester)

TOTENHEM

Došli: Alderveireld (Atletiko Madrid), Tripije (Barnli), Nžije (Lion), Son (Bajer Leverkuzen), Vimer (Keln).

Otišli: Paulinjo (Guangdžou), Holtbi (Hamburger), Kapue (Votford), Kabul (Sanderlend), Stambuli (PSŽ), Sebaljos (Čarlton), Soldado (Viljareal), Kirikeš (Napoli), Jedlin (Sanderlend), Lenon (Everton).

VBA

Došli: Meklin (Vigan), Lambert (Liverpul), Čester (Hal), Gnabri (Arsenal), Rondon (Zenit Sankt Peterburg), Evans (Mančester junajted), Lindegard (Mančester junajted).

Otišli: Doran (Norič), Mulumbu (Norič), Ideje (Olimpijakos), Leskot (Aston Vila).

VEST HEM

Došli: Obijang (Sampdorija), Rendolf (Birmingem), Paje (Marselj), Ogbona (Juventus), Lansini (Al Džazira), Song (Barselona), Mozes (Čelsi), Jelavić (Hal), Antonio (Notingem Forest).

Otišli: Mekalum (Lejton Orijent), Dauning (Midlzbro), Kol (/), Nene (/), Jaskelainen (Vigan), Pojet (Mek Dons), Džarvis (Norič).

VOTFORD

Došli: Arlauskis (Steaua), Prodl (Verder), Kapue (Totenhem), Behrami (Hamburger), Niom (Granada), Hurado (Spartak Moskva), Britos (Napoli), Bergui (AZ Alkmar), Ejk (Čelsi), Dijamanti (Guangdžou), Holebas (Roma), Romo (Udineze), Hartvig (Bajer Leverkuzen), Ulare (Klub Briž), Ibarbo (Roma), Vidra (Udineze).

Otišli: Moreno (Deportivo La Korunja), Mari (Vigan), Forestijeri (Šefild Venzdej), Lajun (Porto), Mota (/), Savić (Šerif), Vidra (Reding).

(FOTO: Action Images)


tagovi

Žoze MurinjoStoukSautemptonSanderlendRonald KumanRoberto FirminoRahim SterlingPremijer ligaprelazni rok 2015PedroNikolas OtamendiMorgan ŠnajderlinMemfis DepajMateo DarmijanMarkinjosMančester SitiLuj van GalLiverpulKristijan BentekeKevin de BrujneHjong-Min SonEvropaEvertonEngleskaDžon StounsČelsiBastijan ŠvajnštajgerArsenalArsen VengerAntoni MarsijalAleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara