""
""

Premijerligaši desetkovani zbog Kupa afričkih nacija

Vreme čitanja: 1min | pet. 21.11.14. | 08:25

Dvadeset igrača bi moglo sa Ostrva da se preseli u Afriku na mesec dana

Kao i uvek pred Kup afričkih nacija, treneri ekipa koje imaju dosta Afrikanaca muku muče sa popunjavanjem prvih 18.

U Premijer ligi u najgorem položaju su Njukasl i Vest Hem koji moraju da se odreknu po tri igrača. U timu Svraka faliće Mehdi Abejid, Papis Sise i Šejk Tiote, dok u ekipi iz Londona neće biti Aleksa Songa, Šejkua Kujatea i najvažnijeg igrača Dijafre Sakoa. Ni Sautemptonu, Lesteru i Kristal Palasu nije mnogo bolje, jer će oni ostati po bez dvojice.

Izabrane vesti

Jedan od ključnih igrača Hal Sitija Mohamed Dijame otići će da nastupa za svoj Senegal, dok će i Stouk ostati uskraćen za Mame Biram Dijufa.

Mančester Siti će morati bez Jaje Turea, Liverpul bez njegovog brata Kola, Svonsi bez Bonija, dok će iz Evertona otići Kristijan Acu.

Kup nacija održava se u Ekvatorijalnoj Gvineji od 17. januara do 8. februara, a tu je preseljen iz Maroka, pošto oni nisu smeli da rizikuju ništa zbog ebole. 

Verovatno su sve ekipe koje imaju nigerijske igrače potajno srećne zbog toga što se ova reprezentacija nije kvalifikovala. 

Naravno, ovo i dalje nisu zvanični spiskovi, ali po svemu sudeći, upravo ovi igrači će biti odsutni u možda i odsudnom delu sezone.

(FOTO: Action images)


tagovi

EngleskaEvropaJaja Kolo TureJaja TureKup afričkih nacijaPremijer ligareprezentativni fudbalVilfred Boni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara