""
""

Preokret vredan titule: Atletiko utišao bučni San Mames i ponovo seo na tron! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.03.14. | 21:48

Dijego Kosta i Koke doneli pobedu Madriđanima u Baskiji - 1:2

Ono što je ove sezone pošlo za rukom samo Espanjolu, učinio je i Atletiko Madrid. Izabranici Dijega Simeonea savladali su Atletik Bilbao na San Mamesu posle preokreta i ponovo zaseli na čelo Primere – 1:2 (1:1).

Madriđanima je ovo bio peti vezani trijumf u Primeri i svakako jedan od najvažnijih do kraja sezone, pošto se zna koliko je teško osvojiti bodove u Baskiji.

Izabrane vesti

Ipak, gosti su bili prinuđeni gotovo sat vremena da jure prednost rivala, s obzirom da je Iker Muniain već u šestom minutu iskoristio loše postavljenu odbranu Atletika i zakasnelo istrčavanje Kurtoue da dovede ekipu Ernestea Valverdea u vođstvo.

Madriđanima, međutim, nije nedostajalo samopouzdanja ni u jednom trenutku, što je u 22. minutu pokazao i fantastični Dijego Kosta, koji je fenomenalno pobegao svojim rivalima i matirao nemoćnog Iraizoza.

U nastavku meča su i jedni i drugi silno želeli sva tri boda, ali je fortuna bila na strani gostujućeg sastava, koji je do vođstva, a ispostaviće se i trijumfa došao u 55. minutu preko Kokea, koji je sjajno reagovao glavom u petercu nakon prodora i centaršuta Felipea Luiza.

Gostima je u finišu žestoko popustila koncetracija, ali ne i fenomenalnom Tibou Kortui, koji je desetak minuta pre kraja meča na neverovatan način zaustavio udarac Adurica i sačuvao bodove u rukama svog tima.

Madriđani nakon ovog trijumfa imaju 76 bodova, jedan više od Barselone i šest više od Reala, koji večeras igra sa Rajo Valjekanom.

PRIMERA - 31. KOLO

Subota:
Espanjol - Barselona 0:1 (0:0)
/Mesi 77pen/

Selta - Sevilja 1:0 (0:0)
/Nolito 87pen/

Atletik Bilbao - Atletiko Madrid  1:2 (1:1)
/Muniain 6 - Dijego Kosta 22, Koke 55/

22.00: Real Madrid - Rajo Valjekano

Nedelja:
12.00: Valjadolid - Almerija
17.00: Osasuna - Real Sosijedad
19.00: Viljareal - Elče
21.00: Valensija - Hetafe

Ponedeljak:
20.00: Granada - Levante
22.00: Betis - Malaga

(foto: Action Images)

(FOTO: Action images)


tagovi

Tibo KortuaŠpanijaPrimeraKokeIker MuniainEvropaDijego KostaAtletiko MadridAtletik Bilbao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara