""
""

Preporod Filipa Kneževića: Brzi voz iz Raške popravljen u Portugalu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.10.15. | 18:21

Krilni napadač Borca blista u poslednjih mesec ui po dana, postigao je pet golova i najzaslužniji je za uspon Čačana na treće mesto superligaške tabele

Nikad u većim problemima, nikad u boljoj poziciji. Sedam godina posle učešća u kvalifikacijama za Ligu Evrope, Borac je ponovo na mestu koje bi, ako ovako nastavi do kraja prvenstva, moglo da mu obezbedi još jedan proboj na međunarodnu scenu. S tim što je ovog puta superligaš iz Čačka u daleko većim finasijskim i organizacionim problemima nego tog leta 2008. kad se namerio na slavni Ajaks.

Posle 12 kola Zebre predstaljaju osveženje u srpskom fudbalu kakvo je u minule dve sezone bio, na primer, Čukarički. Preskočile su šampionski sastav Partizana i tokom reprezentativne pauze uživaju u činjenici da od prethodnog predaha nisu poraženi. U tom periodu imaju tri pobede i samo jedan remi. Imaju i Filipa Kneževića, koji igra kao preporođen i koji se sa dva gola potpisao ispod poslednjeg trijumfa ekipe Nenada Lalatovića, nad Radom (3:2).
Ne bih veličao moj učinak, bitno je da kao ekipa guramo napred. Odmah da se razumemo, ne zamajavamo se drugim ili trećim mestom, pričama o Evropi, naš cilj je plasman u plej-of“, priča Filip Knežević za MOZZART Sport i objašanjava da su zdravi odnosi u timu pomogli prevazilaženju finansijske krize oličene i višemesečnom kašnjenju plata. „Atmosfera je odlična, kad je bio štrajk disali smo na kao jedan, a to se najbolje videlo na terenu. I po odličnim rezulzatima“.

Izabrane vesti

Momak iz Raške igra sezonu nalik onoj koja ga je pre tri godine preporučila Partizanu. Pre dva kola bio je najzaslužniji i za trijumf nad Vojvodinom (4:2), prethodno je pogodio i protiv „svojih“ crno-belih.
„Zadovoljan sam, kako da ne budem. Sigurno mi je prija činjenica da sam nekoliko mečeva odlučio. Za igrača na mojoj poziciji važna je statistika, da kad se prvenstvo završi imaju ljudi šta da vide“.

Trenutno, iza Filipovog imena stoji petica u koloni „golovi“ i dvojka kad je reč o asistencijama. Igra kao preporođen, najbolji je fudbaler Borca, a sve to zahvaljujući podsticaiju koji dobija sa klupe.
„Nenad Lalatović je mlad trener, krasi ga pobednički mentalitet. Čini mi se da nekad daje više sebe na pojedinim utakmicama nego mi sami. Neguje napadački fudbal, što meni odgovara“.

Nije samo Lalatović unapredo Kneževićevu igru. Krilni napadač Borca uverava da je boravak u portugalskom Gimaraešu, gde je bio na pozajmici iz Partizana, doprineo poboljšanju stava kad istrči na teren.
„Pretpostavljam da mi je pomoglo internacionalno iskustvo, u Portugalu sam došao do snage i brzine. Gledaću da opet odem u inostranstvo“.

Poslednju rečenicu je izgovorio kad smo ga pitali očekuje li da u zimskom prelaznom roku bude u žiži interesovanja i eventualno se vrati u Humsku 1.
Nije da ne želim u Partizan, nego je prioritet inostranstvo. Samo mi je krivo što nikad nisam dobio pravu šansu među crno-belima, da pokažem navijačima da sam igrač za Partizan. Ne bih da se vraćam na staro“, poručio je Filip Knežević.

LALATOVIĆ: BOLJE DA GA NE HVALIM PREVIŠE, JER ONDA NE IGRA DOBRO

Filip Knežević je procvetao pod trenerskom rukom Nenada Lalatovića i - ako je suditi na osnovu početka sezone - definitivno raskrstio sa pojavama iz prošlosti, kad ga je bio glas da zbog svog stava ne koristi u dovoljnoj meri talenat zbog kojeg je dobio nadimak „čačanski Hulk“.
Filipa ne bi trebalo previše hvaliti, jer kad se hvali ne igra na nivou koji realno može. Reč je o jednom od najbržih fudbalera u Superligi sa loptom, koji vešto koristi prostor i linije između protivničkog veznog reda i odbrane. Osim toga, sluša me na treninzima i to koristi na utakmicama. Ako ovako nastavi nema sumnje da bi na zimu mogao da se vrati u svoj Partizan ili da se opet zaputi u inostranstvo“, prokomentarisao je Nenad Lalatović.

Pratite MOZZART i na Vajberu!


tagovi

SuperligaSrbijaNenad LalatovićFilip KneževićBorac ČačakBorac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara