"Željko Brkić"
"Željko Brkić"

Preporođeni Brkić čuva Kaljari u Seriji A: Navijači treba da mu podignu spomenik

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.02.15. | 11:56

Sledeći zadatak srpskog golmana je da sačuva mrežu na celoj utakmici

Željko Brkić

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Posle volšebnih odbrana na utakmici sa Torinom, navijači Kaljarija su spremni, piše Korijere delo Sport, da dignu spomenik srpskom golmanu Željko Brkiću koji je i protekle nedelje pokazao da se radi o vrhunskom golmanu, uprkos kritikama koje su stigle na njegov račun posle meča sa Romom.

U tekstu pod naslovom „Preporod Brkića, čovek više za opstanak u Seriji A“, Korijere navodi da su sa Brkićem na golu šanse Kaljarija da sačuva prvoligaški status značajno porasle. Od dolaska na pozajmicu iz Udinezea,  na izričiti zahtev Đanfranka Zole koji je krajem prethodne godine preuzeo tim sa Sardinije od Zdenjeka Zemana, Brkić ima samo jedan kamenčić u kopački: nije uspeo, još uvek, da završi meč u dresu Kaljarija bez primljenog gola.

Korijere pravda Brkića čak i za golove koje je primio protiv Rome i za koje, istini za volju, snosi deo odgovornosti, kako za Ljajićev tako i za Paredesov, navodeći da se radilo o seriji grešaka Brkićevih saigrača u odbrani. Međutim, posle golamanskih čuda protiv Torina, u Kaljariju svi prepričavaju Brkićeve odbrane šuteva Kvaljarele i Darmjana i opredeljuju se koja je parada bila teža.
„Po meni, teže je bilo odbraniti šut Kvaljarele jer je bio veoma blizu. Veoma sam zadovoljan osvojenim bodom. Igrali smo bolje u prvom poluvremenu. Mogli smo i da pobedimo ali moramo da budemo zadovoljni rezultatom jer je u drugom poluvremenu Torino pokazao da četiri uzastopne pobede u prvenstvu nisu bile slučajnost. Radimo dobro i mislim da smo na dobrom putu da obezbedimo opstanak u Seriji A. Prvenstvo je dugačko, i nadamo se da ćemo i mi, tu i tamo, zakačiti malo sreće koja nas nije baš pratila na poslednjim utakmicama. Primili smo nekoliko lakih golova ali možemo mnogo bolje i poboljšaćemo naš položaj na tebeli, u to sam siguran”, izjavio je Brkić.

Prvu priliku da sačuva svoju mrežu svih 90 minuta Brkić će imati sledećeg ponedeljka na utakmici protiv probuđenog Intera Roberta Mančinija i možda nije baš najidealnija utakmica za ostvaranje tog cilja. Ali, sa Brkićem viđenog u Torinu, ubeđeni su u Kaljariju, sve je moguće.

Piše: Željko Pantelić
(FOTO: Action images)


tagovi

Željko BrkićUdinezeSerija AKaljariItalijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara