"Elina Svitolina"
"Elina Svitolina"

Pretnje smrću ukrajinskoj teniserki usred Moskve

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.10.16. | 10:27

Ratni sukob na istoku Starog kontinenta polako se preliva i u svet sporta

Elina SvitolinaKada se politika prelije u sport, samo loše iz toga može da se izrodi. Sada već dugogodišnji ratni sukob između Ukraijne i Rusije, to jest "proruskih pobunjenika" umešao se i u meč polufinala Kupa Kremlja između Ruskinje Svetlane Kuznjecove i Ukrajinke Eline Svitoline. Rezultat (6:1, 6:7, 6:4), koji je doneo Kuznjecovoj pravo da se bori za titulu u Moskvi je ovaj put u drugom planu pošto je njena protivnica na potonjoj konferenciji za štampu iznela šokantne podatke.

"Čestitam Sveti, zasluženo je slavila. Lepo je bilo imati podršku sa tribina iako nisam odavde, ali... Pred sam meč stiglo mi je mnogo pretećih poruka preko društvenih mreža. Mislim, dešavalo se to i ranije, ali nikada ovoliko i nikada tako agresivno. Znaju i u kom hotelu sam odsela, pretili su mi ubistvom... Očigledno je da je sve to povezano sa politikom, ali ja sam samo sportistkinja, ja se ne bavim sa tim! Jako mi je teško, ne verujem da ću ikada više igrati ovde", vidno potresena je bila Ukrajinka.

Izabrane vesti

Kuznjecova u finalu turnira u Moskvi danas od 13.00 časova igra protiv Australijanke rođene upravo u ruskoj prestonici, Darije Gavrilove. Njih dve su do sada igrale dva zvanična meča i oba puta je slavila Kuznjecova. Iskusna teniserka iz Sankt Peterburga je favorit i u ovom meču, a verujemo i da će to ostvariti u dva seta sa malo odigranih gemova. Pored toga što je definitivno bolja teniserka, Kuznjecova je odmornija pošto je Gavrilova u petak odigrala dva susreta, polufinale u singlu i finale u paru sa Ruskinjom Darijom Kasatkinom koje je izgubila od Čehinja Hlavackove i Hradecke.

(foto. Action Images)


tagovi

UkrajinaSvetlana KuznjecovaRusijaEvropaElina Svitolina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara